fb


2008-06-11 12:24

Katie Melua tillbaka till Sverige

| Mer
Katie Melua tillbaka till Sverige Katie Melua

Musik Den hyllade sångerskan Katie Melua har förtrollat en hel värld med sin röst. Hon sjunger pop med jazzinfluenser och är just nu aktuell med sitt tredje album "Pictures". Nu kommer hon till Sverige för två konserter; 7 oktober på Annexet i Stockholm och 9 oktober på Lisebergshallen i Göteborg. Biljetterna släpps den 16 juni.

Katie Melua är född i Georgien men uppvuxen på Nordirland. Hon har under sin uppväxt lyssnat på allt från Queen, Eva Cassidy, Bob Dylan och Joni Mitchell, men även på jazzartister som Ella Fitzgerald och Billie Holiday.

Hon slog igenom stort med debutalbumet "Call Off the Search" som gick in på första plats på albumlistan i England. Sedan debuten har hon turnerat flitigt och har även medverkat på den nya versionen av Band Aid-låten "Do they know it's Christmas" och uppträtt på Nelson Mandelas 46664-konsert.

Hennes andra album "Piece By Piece" som bland annat innehåller covers på Cures "Just Like Heaven" och Canned Heats "On The Road Again", gick även det rakt in på första plats på brittiska albumlistan och har skördat stora framgångar både i övriga Europa och i USA.

Hon är världsberömd för sin vackra röst och sina underbara melodier och har blivit en megastjärna sedan sin debut!Annonsbilliga resor