fb


2008-05-28 11:41

Lyckoindex kan komplettera BNP i svensk politik

| Mer

Politik På lördag och söndag anordnar den utilitaristiska organisationen Charity International en unik lyckokonferens på Stockholms universitet. Lyckoforskare, ekonomer, filosofer, politiker och en mängd andra personer med olika bakgrund och erfarenheter kommer att delta. Alla som kommer har en sak gemensamt: De vill bidra till en lyckligare värld.

Djurrätt samt lycka i politiken är de två teman som kommer att diskuteras. Ett förslag på hur man skulle kunna implementera ett lyckoindex i svensk politik kommer bland annat att läggas fram. Några av deltagarna är Peter Singer, av många ansedd som världens främsta filosof, Peter Kunzmann som jobbar med lycka i politiken i det engelska parlamentet och Max Andersson som förra året lade fram en motion i riksdagen om lycka i politiken.

- De politiska beslut som tas idag inte är baserade på någon egentlig forskning om vad som ger bäst konsekvenser för samhället och världen. Det behövs någonting nytt i svensk politik. Det behövs en lyckoinriktad politik och ett lyckoindex som kan vägleda politiken i denna riktning, säger Ludvig Lindström, ordförande för Charity International.Annonsbilliga resor