fb


2008-03-31 11:32

Sommardesignkontoret – ett lönsamt sommarprojekt

| Mer
Nu kan företag eller organisationer få en möjlighet att hitta nya designidéer till sin verksamhet – med hjälp av kreativa studenter! Årets upplaga av Sommardesignkontoret förbereds nu och SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign söker nya uppdragsgivare och intressenter

Kommun När företag, kommuner och organisationer vid tidigare års Sommardesignkontor kommit i kontakt med designstudenter har resultaten varit slående. Många av tidigare års uppdragsgivare har valt gå vidare med idébaserade lösningar från studenternas arbete.

– I Sommardesignkontoret får företag möta de ungas värderingar, kunskaper, ohämmade kreativitet och studenter kommer i kontakt med verkliga uppdrag hos riktiga kunder, säger Anna Hrdlicka, nationell samordnare för Sommardesignkontoret på SVID. Planeringen för sommarens kontor är i full gång men det finns fortfarande en chans för nya företag att komma med i det här spännande konceptet.

Ett Sommardesignkontor består av studenter från högskolor och universitet med olika inriktning, allt från klassiska designutbildningar (industridesign, grafisk design, inredning, arkitektur och landskapsarkitektur) till ingenjörer och ekonomistudenter – från Sverige och från andra länder.

Studenterna samarbetar i flera projekt och får arbeta med problembaserade uppdrag under sju intensiva sommarveckor. Flertalet uppdrag sker i lokala små och medelstora företag, men på flera håll har även kommuner varit uppdragsgivare. Ett par kontor har haft både nationella och internationella uppdragsgivare. Etablerade designer och/eller arkitekter finns med som handledare och bollplank.

I år planeras Sommardesignkontor i Luleå-Boden, Siljan-Rättvik, Gnosjö, Värnamo, Gotland, Lidingö, Malmö, Halmstad och på Åland.Annonsbilliga resor