fb


2009-04-28 13:44

Inför AIK-HIF, Råsunda

| Mer

Sportnyheter Efter ett kortare uppehåll i Allsvenskan är det dags igen. I omgång 6 står AIK som värdar för HIF på Råsunda. I helgen har HIF och AIK spelat i Svenska Cupen och det blev avancemang för båda lagen. AIK leder Allsvenskan med 12 poäng vilket HIF har möjlighet att knappa in på genom en vinst imorgon. HIF har därmed även möjligheten att gå upp i serieledning efter morgondagens match.
Bosse tvingas att ändra en del i laget från senaste allsvenska matchen. Joel Ekstrand är tillbaka efter sin avstängning och Adama Tamboura har fått ont i sitt knä igen. Det blir dock inga större förändringar från matchen mot Väsby.

- Vi tar ut de elva bästa spelarna för dagen och för motståndet vi möter. Vi har inte bestämt startelvan till 100%, men klart är det att någon ändring blir det, säger Bosse Nilsson.
Mot Väsby fick HIF rulla boll en hel del och spelet från förra året kändes igen, även om det återstår en bit kvar till det fina passningsspelet HIF visade upp stora delar under fjolåret.
- Vi gynnas av de bättre planerna som kommer efterhand. Råsunda håller en bra kvalité och det gynnar vårt spel. Vi får ett bättre passningsspel och det är så vi vill spela, säger Bosse.
AIK, som serieledare på Råsunda, är ingen lätt uppgift för Bosses mannar. Dock har AIK:s enda förlust i år kommit på Råsunda.
- Vi får hoppas att det har med Skåne att göra, det var MFF som vann mot AIK.
- Det ska bli inspirerande att möta AIK, de har börjat bra i år. Det blir en spännande och intressant match, säger Bosse.
HIF:s cupmatch mot Väsby i söndags kom perfekt och enligt Bosse var det en bra genomkörare inför mötet mot AIK.
- Väsby är AIK:s farmarlag och de spelar likt AIK. Vi klarade testet bra och känner oss väl förberedda inför uppgiften. AIK är ett bättre lag, men det är ingen omöjlig uppgift.
- AIK är Stockholms bästa lag för tillfället och vi måste se upp för Obolo som är deras bäste spelare. Sedan har deras unga pojkar presterat bra. Vi får jobba hårt för att vinna matchen, säger Bosse.

Trupp:
Försvarare: Daniel Andersson, Pär Hansson
Backar: Markus Holgersson, Hannu Patronen, Christoffer Andersson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson
Mittfältare: René Makondele, Erik Sundin, Isaac Chansa, Marcus Lantz, Yakubu Alfa, Marcus Bergholtz, Andreas Landgren
Forwards: Tobias Holmqvist, Henrik Larsson, Rasmus Jönsson
Indisponibla:
Fredrik Svanbäck (rygg)
Olafur Skulason (knä)
Erik Wahlstedt (vad)
Adama Tamboura (knä)Annonsbilliga resor