fb


2009-04-15 14:25

Nya rymdäventyr i "Vid Vintergatans slut"

| Mer

TV Äventyrsserierna ”Vintergatan 5 b” och ”Tillbaka till Vintergatan” är en av de mest sedda och populäraste barnprogrammen i SVT på senare år.

Hundratusentals barn har följt Mira, Glen, Henrik och Peo på deras rymdäventyr, både i rutan och i SVT Play. Och nu kan alla fans andas ut – det blir en uppföljare! Under våren avslutas inspelningen av ”Vid Vintergatans slut”, en fristående fortsättning på de två första serierna.
För manus och regi står Petter Bragée, och de nya avsnitten kommer att sändas i SVT i början av 2010.

- Det som fått mig inspirerad att göra en uppföljning är att se hur de gamla serierna ständigt fått ny publik, och har fans i alla åldrar från 4 till 18 år. Vid Vintergatans slut är ett härligt, varmt och spännande äventyr. Kort sagt serien jag själv drömde om att se på tv när jag var liten säger Petter Bragée.

Vid Vintergatans slut handlar om den tolvåriga tjejen Billie och hennes mamma Mira. De befinner sig båda i varsin kris, på jobbet och i skolan, men också i sin gemensamma relation. Mira, som börjat förlora sin fantasifullhet, tycker att Billie är sur och krånglig. Billie, som hävdar rätten att vara udda, tycker att Mira blivit fyrkantig och tråkig. Billie har till och med börjat tvivla på att Mira verkligen har varit på äventyr i rymden i sin ungdom.

Vid Vintergatans slut är en samproduktion mellan SVT, Anagram Produktion AB och Film i Skåne.

Medverkande:
Billie Fanny Ketter
Mira Philoméne Grandin
Peo och kapten Zoom Anders Linder
Pax Sanna Persson Halapi
Greven Anders Jansson
Professorn Eva Westerling
Lennartsson André Wickström
Fifunkapten Per –Axel Göres
Benke och Femman Jonas Sykfont
Crona Alexander Karim

Vid Vintergatans slut sänds i SVT i början av 2010.Annonsbilliga resor