fb


2009-03-04 13:09

Årets melodifestival - en bloggfestival

| Mer

Musik 23 av årets 32 melodifestivaldeltagare bloggar. Många av dem började blogga redan innan melodifestivalen hade kommit igång. Tack vare bloggandet blir årets melodifestival den historiskt mest intima och personliga, säger Mattias Swenson, marknadsansvarig på Bloglovin'.

I årets melodifestival bloggar majoriteten av deltagarna på ett flertal olika sajter. Detta fick svenska Bloglovin' att bygga en samlingsplats för de populäraste Melodifestivalbloggarna. Samlingsplatsen ger de som följer melodifestivalen en snabb överblick av deltagarnas senaste blogginlägg från en sida.

I USA-valet använde Barack Obama sig flitigt av sin blogg för att få anhängare och röster. Genom bloggen kunde hans anhängare prata med varandra vilket stärkte hans anhängares samhörighet. Nu är sammanhanget för röstfiske aningen glamorösare.

-Tack vare en blogg kan man i ett tidigt skede interagera och skapa en relation med sina fans. Detta är otroligt viktigt i processen att skapa ambassadörer som kan sprida budskapet vidare och på så sätt generera i fler röster. Detta gjorde Obama fantastiskt bra och detta har även flera av årets bloggande melodifestivaldeltagare gjort riktigt bra, säger Mattias Swenson, marknadsansvarig på Bloglovin'.

På Bloglovin's samlingsplats hittar man bland annat deltagare som Agnes Karlsson, Måns Zelmerlöw, Amy Diamond och EMD. De mest aktiva deltagarna är killarna bakom bandet EMD som i snitt har skrivit 23 blogginlägg i veckan.

- Vi tror absolut att de som bloggar har ett stort försprång i melodifestivalen. De har utnyttjat möjligheten att bygga en personlig relation med deras fans och behöver inte vänta på att annan media ska uppmärksamma dem, Säger Mattias Swenson, marknadsansvarig på Bloglovin'.Annonsbilliga resor