fb


2009-02-18 10:27

EuroHorse 2009 med vårens ridsportmode

| Mer

Modenyheter En italiensktillverkad ridjacka i tvättbart stretchmaterial är en av de stora nyheterna vid modevisningen på EuroHorse 2009.

- I år ligger fokus på funktionella kläder som tål väder och vind, säger Bitte Philipsson på Equality Line.


Modevisningarna på EuroHorse drar alltid massor av publik. Årets upplaga av Nordens största hästmässa, på Svenska Mässan i Göteborg 19-22 februari, lär inte bli något undantag.
Cavallo, Equality Line, Gersemi, Hansbo Pikeur, Mountain Horse, Stübben och Trendmark medverkar på Trendtorget, där modevisningar med de senaste världsnyheterna sker tre gånger dagligen.
- Den funktionella trenden är tydlig: kläder som ska kunna användas i alla väder, vattentäta och ofta i tunna andasmaterial, t ex coolmax, berättar Bitte Philipsson.

- Vårens färger är dels grått och lila, dels brunt och beige. Gärna med röda färgklickar högst upp och längst ned: Tretorns röda Malin-stövlar och Charles Owen ridhjälm t ex.

En italiensktillverkad ridjacka i strechmaterial från Equiline kan bli årets grej.
- För första gången har en snygg ridjacka tagits fram som är tvättbar i maskin. Hittills har man tvingats kemtvätta nedstänkta ridjackor, så det här plagget är verkligen efterlängtat.Annonsbilliga resor