fb


2009-01-22 17:37

Stort intresse för att investera i fritidshus på Säfsen Resort

| Mer

Hus & Hem Säfsen Resort i sydvästra Dalarna ser ingen avmattning i efterfrågan på hus som säljs som bostadsrätter. Under de två senaste månaderna har det sålts ett tiotal hus i den tredje bostadsrättsföreningen, Säfsbyn 3. Närheten och det stora utbudet av aktiviteter, vinter som sommar, har lockat både utländska och svenska investerare till Säfsen.

- Vi ser ett fortsatt stort intresse för våra bostadsrätter här på Säfsen Resort. Hus i tidigare etapper har också sålts den senaste veckan med en prisökning på cirka 20 procent.

Många köpare ser närheten som ett starkt argument för Säfsen, samtidigt som prisbilden här är en helt annan än längre norrut, säger Christer Rosén vd Säfsen Resort.

Intresset från de utländska besökarna fortsätter också att öka. Danska familjer har köpt hus i Säfsen och under hösten har även ett antal holländska intressenter tecknat sig för stugor.

Säfsens geografiska läge med 27 mil från Stockholm och dryga 30 mil från Göteborg gör det enkelt att åka både på kortsemester och längre vistelser året runt.

- När familjer ser över sina möjligheter till semester och tillfällen att samlas för en kortare ledighet, är det naturligt att restiden blir viktig. Med närhet till både Stockholm och Göteborg blir Säfsen då ett attraktivt alternativ, samtidigt som resan blir både billigare och inte påverkar miljön lika mycket som längre resor, säger Christer Rosén.Annonsbilliga resor