fb


2008-09-08 14:13

Daniel Nyhlén bok avslöjar sanningen om Stureplan

| Mer

Nöjesnyheter Daniel Nyhlén bevakade livet på Stureplans innekrogar under tio år som reporter på bland annat Se & Hör, Hänt Extra, Expressen, Aftonbladet och TV4. Som kändisreporter kom han både världsstjärnor och kungligheter nära.

"Det svarta spelet" är en roman baserad kring en verklig miljö dit få har insyn. En skarp skildring om spelet kring Stureplan och livet som reporter på en kvällstidning.

I "Det svarta spelet" får vi möta Sebastian Nygren, en nybakad reporter på en av Stockholms större kvällstidningar. När en ung kokainlangare mördas utanför sin lägenhet blir han den första reportern som kommer till platsen. När Sebastian utreder mordoffrets kopplingar till den undre världen och övre societeten slungas han allt mer in i det skimrande och dekadenta jetsetlivet kring Stureplan. En plats som domineras av pengar, kriminalitet, kändisar, sex och droger.

Daniel Nyhlén fann mycket av inspirationen till romanen i sitt tidigare liv som skjutjärnsreporter inom kvällspressen.

- Tanken med boken är att så ärligt som möjligt skildra livet som kvällstidningsreporter, men även hur smutsigt det på ytan glamorösa Stureplan kan vara, säger han.

Droger, svarta lägenhetsaffärer, korruption, sexaffärer, mutade makthavare och ond bråd död är bara ett axplock av innehållet i den nya romanen.Annonsbilliga resor