fb


2015-09-28 19:24

Norwegian välkomnar Exportstrategi med fokus på flyget

| Mer

Allmänt Norwegians VD Björn Kjos är mycket positiv till näringsminister Dambergs fokus på flyget i regeringens exportstrategi som presenterades idag. ”Norwegian vill vara en aktiv part för Sveriges framtida tillväxt genom att satsa på nya direktflyg till och från Sverige” säger han.

Näringsminister Mikael Damberg har i dag presenterat regeringens exportstrategi. Den innehåller viktiga insatser för att stärka Sveriges attraktionskraft. En av insatserna som regeringen identifierat är fler direkta flyglinjer till och från världens tillväxtländer. Norwegian har idag närmare 90 direktflyg från Sverige ut i världen. Med Norwegians stora beställning av nya flygplan möjliggörs öppnande av ytterligare linjer där länder som Indien, Kina och Sydafrika kan vara aktuella i framtiden.

-Vi är oerhört positiva till Mikael Dambergs och regeringens tydliga fokus på vikten av flyget för Sveriges framtida exportmöjligheter och tillväxt, säger Björn Kjos, VD för Norwegian. Vi vill gärna diskutera med näringsdepartementet hur detta kan möjliggöras.

Mikael Damberg talade också om vikten av att Sverige kommer att få preclearence till USA på Arlanda (som innebär att gränskontroll genomförs på Stockholm Arlanda istället för i USA). Preclearance är viktigt för att öka intresset för företag att resa från och genom Sverige för att ta sig vidare till den viktiga marknad som USA är. Norwegian har idag fyra direktlinjer från Sverige till USA till destinationerna San Francisco, Los Angeles, New York och Fort Lauderdale. Inom några veckor öppnar bolaget sin femte direktlinje till USA, till Las Vegas. I november börjar Norwegian flyga direkt till karibiska Puerto Rico som också omfattas av amerikansk gränskontroll.
Andra identifierade insatser som regeringen trycker på är utökad turism och vikten av att få fler globala evenemang till Sverige. För detta krävs bra förbindelser.Annonsbilliga resor