fb


2015-02-27 7:29

Svensk möbelprofil lanserar dansk soffsuccé i Sverige

| Mer

Allmänt Det danska e-handelsföretaget Sofakompagniet lanseras i Sverige, februari 2015 under namnet Soffkompaniet. Möblerna som är kända för sina enkla och rena linjer med moderna känsla i skandinavisk design säljs uteslutande på nätet och levereras direkt vid din ytterdörr.

Sofakompagniet grundades 2012 och är ett danskt e-handelsföretag med egen produktion. De
tillhandahåller skandinavisk design kännetecknad av hög kvalitet, unik design och attraktiva priser.
Möblerna säljs exklusivt på nätet. Sedan start har det varit mycket framgångsrikt för företaget som nu intar Sverige under namnet Soffkompaniet. Soffkompaniet lanseras under februari 2015 på
webben, soffkompaniet.se och gör det nu möjligt för oss i Sverige att kunna beställa designade
möbler på nätet och få leverans direkt vid ytterdörren utan mellanhänder.

- Vi har höga förväntningar på den svenska marknaden som vi vet uppskattar skandinavisk design.
Våra möbler har en modern och trendig känsla med enkla rena linjer som nu även svenskarna ha
möjlighet att köpa till ett överkomligt pris, säger Christian Rudolph, som med sin fru Cathrine

Rudolph grundade och driver Sofakompagniet.


Soffkompaniet i Sverige

Anders Magnusson som äger det svenska bolaget gemensamt med den danske grundaren Christian Rudolph har lång erfarenhet av möbelbranschen.

Anders har arbetat med design- och inredningsrelaterade produkter i 25 år. Bland annat som exportchef för danska Bodum, grundare och ägare till Voice AB samt projektsamarbete med svenska designföretag. VD för det svenska bolaget är Philip Magnusson, som även han har bakgrund inom möbelindustrin och senast jobbat för välkända Aspen AB/INR AB.

Soffkompaniet har sitt säte i småländska Huskvarna där det också finns showroom.

Personlig stil

Soffkompaniet är en webbutik där konsumenterna har möjlighet att antingen köpa en färdig soffa, eller lägga till en personlig touch till en befintlig modell. Med ett brett utbud av tyger finns alla möjligheter att sätta ihop färg och design efter smak och tycke.

- Vi vet att många svenskar vill ha en soffa där det är möjligt att välja och komponera mer än bara färg. Det ger en personlig stil och tillåter våra kunder att få utlopp för egen kreativitet. Den möjligheten kan vi på Soffkompaniet erbjuda, säger Anders Magnusson, delägare för Soffkompaniet i Sverige.

Online Trading sänker priset

Genom att koncentrera försäljningen enbart på nätet utan mellanhänder kan Soffkompaniet hålla nere priserna utan att kompromissa på kvalitet.

- Vi kommer arbeta starkt med sociala medier parallellt med traditionell marknadsföring för att synas
och göra våra kunder medvetna om oss. Sen måste självklart vår försäljning bygga på kundernas goda rekommendationer, fortsätter Anders Magnusson.

Under 2015 öppnar det danska möbelföretaget även nätbutiker i Norge, Sydafrika, Holland, Polen
och Vietnam.Annonsbilliga resor