fb


2014-03-11 20:52

Readly anställer Aller Medias förre VD Stefan Ohlsson

| Mer

Folk Readly International har värvat Stefan Ohlsson som affärsutvecklingschef för Europa, Afrika och Mellanöstern. I den nya rollen blir han strategiskt och kommersiellt ansvarig för Readlys kommande etableringar runt om i regionen.

Det är en av Mediasveriges tyngsta chefer som nu börjar på Readly International. Stefan Ohlsson var tidigare VD för Aller media, som är Sveriges största tidskriftsförlag. Under sin tid som VD på företaget var han med och vände resultatet från en förlust 2009 till en vinst på 130 Mkr 2012. Under Stefan Ohlssons ledning gjorde Aller Media sitt bästa resultat någonsin år 2011. Dessförinnan var Stefan Ohlsson vd för förlaget Hachette Sverige, som Aller media köpte år 2007.

– Det finns en insikt i branschen om att man måste hitta nya digitala affärsmodeller. Därför ska det bli otroligt spännande att få jobba med det företag som faktiskt skapat framtidens sätt att läsa tidningar och tidskrifter, säger Stefan Ohlsson.

– Vi är otroligt stolta över att en så tung medarbetare från tidskriftsbranschen väljer att börja på Readly International. Stefan Ohlssons hade med sin gedigna bakgrund kunnat få ett toppjobb på vilket svenskt mediaföretag som helst. Att han kommer hit ser jag som en bekräftelse på att det vi gör är rätt och att vi håller på att bygga något unikt, säger Readly Internationals VD Per Hellberg.

Readly lanserades på den svenska marknaden i mars 2013 och finns sedan en tid också i USA. Inom kort kommer tjänsten att lanseras i Storbritannien. Planen är att lansera i ytterligare ett antal nya länder under det här året.Annonsbilliga resor