fb


2014-02-28 20:15

Snoop Dogg a.k.a Snoop Lion till Liseberg

| Mer

Musik Alla Gz, hustlas och vanligt folk – börja förberedelserna! Ikonen, legendaren och artisten Calvin Broadus, Jr. a.k.a Snoop Dogg a.k.a Snoop Lion kommer till Sverige i sommar. Lördagen den 2 augusti intar tha Doggfather Lisebergs scen i Göteborg för en exklusiv Sverigekonsert.

1992 sparkade demonproducenten Dr Dre igång nittiotalets hotfulla, kaliforniska G-funk på sitt första soloalbum "The Chronic". Förutom det självklara i att albumet i sig är ett mästerverk var det en sak som överträffade musikens uppstudsighet och flyt. Det var den gästande rapparen Snoop Dogg som med sin signifikativa och avslappnade rap fick en hel värld att kapitulera.

Snoops egna album "Doggystyle" kom året därpå och med låtar som "Gin and Juice", "Murder Was the Case" och "Gz and Hustlas" påverkades en hel generation människor i världen och försäljningen av Crips-blå kläder från Dickies och Ben Davis slog i taket. Alla ville ta del av den gangsterglorifierade bilden av den amerikanska västkusten som Snoop målade upp bättre än någon annan tidigare gjort.

Med över 20 år i branschen är Snoop lika aktuell som alltid. Det är dock en fredligare Snoop Dogg som vi får ta del av anno 2014. Våld och gängkrig har bytts ut mot ett budskap om fred och spiritualitet. På sitt senaste projekt "Reincarnated" får vi i en dokumentär följa med Snoop till Jamaica där han utforskar landets musikaliska kultur och rötter och samtidigt spelar in ett reggaeinfluerade album med samma namn tillsammans med bl.a. Diplo och Major Lazer. Projektet blev ett spirituellt uppvaknande och resulterade också i ett namnbyte från Snoop Dogg till Snoop Lion.

Snoop är utan tvekan en av de största ikonerna hiphopvärlden har skakat fram. Att nu få chansen att se och lyssna till honom på Liseberg i sommar är en stor ynnest. Grattis, Sverige.Annonsbilliga resor