fb


2014-02-13 20:18

Akademin Valand flyttar från stan sommaren 2014

| Mer

Företag Förra året inledde Akademin Valands satsning med sommarkurser för personer utan tidigare erfarenhet från konstområdet. I sommar utvecklar institutionen konceptet genom att flytta undervisningen till nya platser, utanför Göteborgs innerstad.

Sommarkurser på Akademin Valand ger nya studentgrupper möjlighet att utmana sina föreställningar och utforska idéer kring samtida konst, fotografi, litteratur och film. För andra året i rad kommer konstnären och prefekt Mick Wilson att ge en introduktionskurs i filosofi och samtidskonst. I likhet med föregående år ställs inga förkunskapskrav förutom allmän behörighet på kursens sökande.

Nytt för sommaren 2014 är att undervisningen av två kurser förläggs till orten Angered och skärgårdsön Rörö. Inom kursen ”Konstnärliga undersökningar” ska studenter använda konstnärliga metoder för lyfta fram och synliggöra orten Angered. Studenter som går kursen "Konstnärliga undersökningar" kan välja mellan att arbeta självständigt eller tillsammans med andra i gruppen. Lärare är författaren Khashayar Naderehvandi, konstnären Leslie Johnson och filmskaparen Nanna Huolman.

Gunilla Burstedt är kursansvarig och berättar varför Akademin Valand har valt att förlägga kursen just i Angered;

- Alla platser har sin speciella karaktär, sina egna mysterier, historia och poesi. Med kursen vill vi undersöka platsens betydelse för konstnärlig gestaltning och uppmärksamma natur och kultur i Angered.

På Rörö i Göteborgs skärgård kommer deltagarna i kursen ”Ängen – återuppförd” arbeta med omvandling av en strand utifrån konstnärliga och teoretiska utgångspunkter. Lärare är författaren Fredrik Nyberg som är den första som har doktorerat i litterär gestaltning och curator Niclas Östlind som disputerar i fotografi i juni 2014.

KORT FAKTA
Sommarkurser 16 juni - 29 augusti 2014
Ansökningsperiod 21 februari - 17 mars 2014
Akademin Valand, Göteborgs universitetAnnonsbilliga resor