fb


2014-02-13 19:59

Annika Billstam satsar vidare mot VM

| Mer

Sportnyheter Den tiofaldiga VM-medaljören Annika Billstam har nu fattat beslut om att fortsätta sin satsning mot sommarens VM i Italien:
- Det jag saknar i VM-sammanhang är ett guld i stafett. Det är något som vi svenska damer drömmer om och en starkt bidragande orsak till mitt beslut, säger Billstam till magasinet Skogssport som utkommer i dagarna.

Efter ett mycket intensivt 2013 med guld i World Games, VM-silver i sprint och en tredjeplats i totala världscupen tog Annika Billstam en funderare på om hon skulle fortsätta sin elitsatsning.
Nu har hon fattat sitt beslut och kommit fram till att hon gör en satsning specifikt mot sommarens VM i Italien. Drömmålet är att kröna säsongen med ett VM-guld i stafett:
- Jag har känt att jag fortfarande kan prestera på den högsta nivån och det är något som motiverar mig. Samtidigt vill jag göra en förändring i min satsning. Jag tror inte på att bara gå vidare i samma hjulspår.

Vad innebär den här förändringen?
- Jag kommer att satsa specifikt och riktat mot VM. Mina tankar har handlat om hur jag ska få till en bra satsning mot VM med mer balans än vad jag haft tidigare. 2013 var det ett par resor för mycket och ett par tävlingar för mycket i förhållande till hur mycket kraft och energi jag hade, säger Billstam till magasinet Skogssport som utkommer i dagarna.
Detta betyder att 37-åringen väljer att avstå EM i Portugal i mitten av april.
Förbundskaptenen Håkan Carlsson är nöjd att Billstam nu fattat beslutet att satsa vidare:
- Annika har ju visat flera år i rad att hon är en av världens bästa orienterare och det är naturligtvis toppen att hon är med i satsningen mot sommaren höjdpunkt i Italien. Hon betyder mycket med sin rutin och det är klart att våra chanser att ta många medaljer i Italien ökar i och med att hon nu tagit det här beslutet, säger Carlsson som nu tillsammans med det svenska landslaget nu förbereder sig inför världscupen som drar igång i månadsskiftet februari-mars i Turkiet.

Truppen till världscupen i Turkiet
Herrar: Filip Dahlgren, Lidingö, Fredrik Johansson, do, Peter Öberg, Hällen, Jerker Lysell, Rehn, Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, Johan Runesson, Göteborg-Majorna, Gustav Bergman, Ravinen och William Lind, Malung. (Reserv: Oskar Sjöberg, Linné.)
Damer: Helena Jansson, Leksand, Lilian Forsgren, Tisaren, Alva Olsson, Linköping, Karolin Ohlsson, Järla, Emma Johansson, Domnarvet, Lina Strand, Göteborg-Majorna, Lena Eliasson, Domnarvet, Tove Alexandersson, Stora Tuna. (Reserv: Josefine Engström, Alfta-Ösa)Annonsbilliga resor