fb


2014-02-08 10:13

Petter avslutar sitt succé-år på Kungliga Operan

| Mer

Musik Onsdagen 12 mars bryter Petter återigen ny mark för svensk hiphop. För första gången någonsin arrangeras en hiphopkonsert på Kungliga Operan i Stockholm. Petter, Sleepy och flera gästartister kommer framföra Petters hyllade album "Början på allt” och konserten blir kronan på verket efter ett synnerligen produktivt och framgångsrikt år för Petter. Biljetterna till konserten finns ute nu.

När Petter släppte sitt senaste album "Början på allt” våren 2013 var tanken att det skulle leva länge med en lång turné och en pampig avrundning. Onsdagen 12 mars är det så dags för Petter att avsluta sitt framgångsrika år med en historisk spelning – den första hiphopkonserten någonsin på Kungliga Operan i Stockholm.

– Jag har länge haft en mastodontkonsert i sikte med "Början på allt” och det känns svinfett att kunna avsluta arbetet med skivan på Kungliga Operan, säger Petter.

Under konserten kommer publiken få uppleva hela skivan "Början på allt” från början till slut. Petter kommer backas upp av ett stort liveband och det bjuds dessutom på gästartister och överraskningar.

Kvällens kapellmästare är Patrik "Sleepy” Elofsson:
– Det känns fantastiskt att vara först på Kungliga Operan. Petter och jag har alltid strävat efter att bryta ny mark och det är kul att vi kan fortsätta göra det efter 15 år.

– ”Början på allt”:s producenter Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Magnus "Filthy" Lidehäll har gjort en skiva som är väldigt passande att framföra med ett liveband och vi har haft otroligt kul under turnén 2013. Det är väldigt inspirerande att få sätta upp den stora avslutningsshowen på Kungliga Operan, säger Patrik "Sleepy” Elofsson.

– Vi ser gärna Petter, en lysande stjärna på den svenska hip hop-himlen, på en scen som en gång skapades av Gustav III. Vi vill självklart också medverka till att öppna huset för en publik som man vanligtvis kanske inte förknippar med Operan. Petter och Gustav III, två svenska kulturpersonligheter från skilda tidsepoker, säger Torbjörn Eriksson, press- och informationschef på Kungliga Operan.

Biljetter till Petters spelning på Kungliga Operan onsdagen 12 mars finns ute nu och säljs via Operan.se och Blixten.se.

Följ: #petterpåoperan

Om Petter
2013 var ett av Petters mest produktiva år någonsin. Under våren släppte han sitt nionde album "Början på allt”, som bland annat resulterade i hela fem singelsläpp och hits som "Håll om mig”, "King”, "Tills döden skiljer oss åt” och den nu aktuella "Natt & dag”.

Under sommaren gjorde Petter mängder av utsålda spelningar och i september visade han sin bredd med boken "16 rader” och en bejublad föreläsning på Bokmässan.

Den 26 augusti firade Petter 15 års-jubileumet av debutalbumet ”Mitt sjätte sinne” med en hyllad livespelning på Tyrol i Stockholm där hela albumet framfördes live. I november gjorde han fyra utsålda konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester på Berwaldhallen.

Året avslutades med tre Grammis-nomineringar och en timmes SVT-special med det passande namnet "Ingen jävla semester”.Annonsbilliga resor