fb


2014-02-08 10:12

Musikspelens pappa åker Finlandsfärja

| Mer

Musik Masaya Matsuura, skaparen av det kultklassiska musikspelet Parappa the Rapper, slår följe med världens bästa spelutvecklare på en sagolik resa den 14-15 februari. The Nordic Ferry Tale är konferensen som tar deltagare från Helsingfors till Stockholm över Östersjöns böljande vatten.

The Nordic Ferry Tale är en exklusiv konferens för nordiska spelutvecklare som kombinerar Finlandskryssningens många dygder med nätverkande och inspirerande föreläsningar av branschens skarpaste sinnen. Ett unikt tillfälle att dela erfarenheter utan nationella gränser med deltagare från hela Norden.

– Helsingfors och Stockholm är två av världens hetaste platser för spelutveckling. Det här blir ett lysande tillfälle att dela med sig av varandras erfarenheter, samtidigt som vi knyter nya kontakter, säger Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen.

Konferensen omfamnar allt som gör dataspel fängslande och underhållande. Förutom Masaya-sans öppningsanförande väntas föreläsningar av bland andra Johan Bernhardsson, designer/programmerare på Mojang.

– Masaya Matsuura är en legend i branschen. Det ska bli roligt att introducera honom till finlandsbåtskulturen, konstaterar Per Strömbäck.

Studiobesök och kompetensutveckling
Innan färjan lättar ankar får deltagarna möjlighet att besöka Supercell, och dagen efter bär det av till en utvecklingsstudio i Stockholm. Evenemanget är en del av Dataspelsbranschens kompetensutvecklingsprojekt - Gamecraft - som drivs tillsammans med Kulturkraft Stockholm. I samarbete med den nordiska branschföreningen Nordic Game Institute och finska Neogames rivstartas 2014 med en hel konferens ägnad åt just kompetensutveckling och nätverkande.Annonsbilliga resor