fb


2014-02-08 10:11

Lenovo utökar sitt partnerprogram för distributörer

| Mer

Företag Lenovo utökar sitt partnerprogram för distributörer med initiativ som ska öka tillväxten för SMB-företag i EMEA
Lenovo meddelar idag om att de stärker sitt One Channel-partnerprogram under 2014, med utökade bonuspoäng och kassaflöden för små och medelstora företag (SMB). Med dessa initiativ vill Lenovo visa på företagets fortsatta strategi och fokus på distributörer, samtidigt som de vill ytterligare utveckla, förbättra och förenkla processerna i programmet.
Att fortsätta satsa på kanalen och utveckla partnerprogrammen är en viktig prioritet för Lenovo, som har upplevt en stark utveckling tack vare sina satsningar under 2013.

William van Kerkvoorde, Sverigechef på Lenovo förklarar:

- Hela 95 procent av förra årets försäljning i Europa har gått via kanalen. Under 2013 ökade vi våra kanalintäkter med 1,5 miljarder Euro och, till skillnad från majoriteten av marknaden, utökade vi vår återförsäljarbas med 16 procent. Detta samtidigt som den totala kanalen, enligt Context, har minskat med 9 procent.

Förra årets framgångsrika satsningar på kanalen följs nu upp med ytterligare satsningar. Det nya One Channel-partnerprogrammet för 2014 kommer bland annat att följa följande riktlinjer:
• Det ska vara enkelt och förutsägbart. En ny portal som lanserades i oktober 2013 ska ha mer användarvänliga verktyg som gör det enkelt för distributörer att spåra sina intjänade bonuspoäng.
• Lenovo kommer att höja kreditgränsen med 50 procent för företag. Detta ska växa nätverket och öka vinsten för både Lenovo och distributörer
• Lenovo har gjort en miljoninvestering i Salesforce.com, för att ge distributörer snabba offerter på produkter valda från TopSeller-produktportföljen.
• Under första halvåret 2014 kommer Lenovo tillsammans med Context att lansera ett verktyg som låter distributörer mäta sin vinst från Lenovos produkter. Lenovo är den första stora leverantören som lanserar ett sådant verktyg, som kommer att ligga som grund för all rapportering - såsom mål för distributörer, prestationer och rabatterade betalningar i Euro. Detta kommer att ge distributörerna mer transperans gällande sina Lenovo-aktiviteter, intjänad bonus och andra förmåner.Annonsbilliga resor