fb


2014-02-08 10:02

Hyllade Winhill/Losehill återvänder till Dramaten

| Mer

Nöjesnyheter Senast Winhill/Losehill spelade på Dramaten (Lejonkulan) var 20 oktober 2012. Konserten sålde ut på nolltid och hyllades länge därefter av de lyckliga som var på plats. Nu kan vi meddela att Winhill/Losehill återvänder för en konsert på Dramatens stora scen den 5 april!
Winhill/Losehills debutskiva Swing of Sorrow var en omedelbar succé när den släpptes 2012 efter många års arbete. Sångaren och låtskrivaren Jonas Svennems utlevelsefulla låtar om sin mammas bortgång i cancer vann publikens såväl som kritikernas hjärtan på en gång.
Bandet har spelat på klubbar och festivaler, konserthallar och teatrar, gästat Dramatens Lejonkula och spelat med flera olika orkestrar. När bandet avslutade närmare två års turnerande i slutet av förra sommaren var det med en bejublad konsert på NorrlandsOperan, ackompanjerade av hela NorrlandsOperans Symfoniorkester under dirigent Hans Ek. ”Bland det allra vackraste jag hört på en popkonsert”, skrev Västerbottens Kurirens recensent om samarbetet.

Många har längtat efter att se dem spela på Dramatens stora scen. När Winhill/Losehill nu ställer sig här är det med ett knippe helt nya låtar i bagaget. Under hösten och vintern har bandet äntligen gett sig in i studion på nytt. Vid sidan av de svängiga, skira och innerliga låtarna från Swing of Sorrow bjuder bandet denna afton på en exklusiv förhandslyssning av låtar från uppföljaren som kommer ut senare i år.



Annons



billiga resor