fb


2014-02-08 10:00

Pulsen och StroedeRalton hjälper Hööks att skapa mervärde för kunderna

| Mer

Företag Pulsen och StroedeRalton hjälper Hööks att skapa mervärde för kunderna genom nya kundklubben
Hööks, som är störst på hästsport i Norden, och som sedan flera år använder Pulsens affärsystem ”Harmoney” för sin e-handel, butiker och postorder har nu startat en kundklubb med hjälp av StroedeRaltons ”Relation Plus”.

Hööks, som skickade ut sin första postorderkatalog redan 1979, har gjort en resa från sadelmakeri till omnichannel-företag som omsätter cirka 400 miljoner genom sin försäljning i över 40 butiker i Norden, e-handel och postorder. Genom nya kundklubben ”Hööks & Friends” knyter man ihop säcken och tar bort sömmarna mellan sina olika försäljningskanaler. Med det nya lojalitetssystemet ser man kundernas intressen, inköpsmönster och preferenser vilket ska göra det enklare att kommunicera på rätt sätt med kunderna.

All relevant information i affärssystemet Harmoney går över i Relation Plus, som ligger integrerat, och man får enkelt reda på kundernas inköpsmönster. Genom lojalitetssystemet kan man följa kunderna utifrån deras köpbeteende, lära känna dem och skapa unika erbjudanden som leder till en lojalare kund som återkommer. Medlemmarna i Hööks & Friends kommer att få riktade nyheter, kampanjer och erbjudanden som passar just deras behov och intressen.

- Ju mer vi vet om våra kunder, desto bättre kan vi kommunicera med dem, säger Patrik Back, CFO Hööks. Vi kan nu skicka relevanta och personliga budskap som träffar 100 % rätt. Genom lojalitetssystemet kan vi göra analyser och använda som grund för strategiska beslut och produktutveckling som gynnar både våra kunder och oss som företag.
Pulsens Harmoney är särskilt utvecklat för företag som bedriver handel genom e- och distanshandel och genom butiker. De företag som använder Harmoney bedriver ofta försäljning genom flera olika kanaler och är verksamma på olika geografiska marknader. Systemet är modulbyggt och kan därför anpassas efter företagens expansion och tillväxt.
Genom Pulsens samarbete med StroedeRalton och Relation Plus, har Hööks fått ett unikt lojalitetsprogram som sträcker sig över både deras butiker och e- och distanshandel.

Om Pulsen
Pulsen är ett av Sveriges större IT-företag med ungefär 650 anställda och en omsättning på 1,7 miljarder kronor i koncernen. Företaget är privatägt och har en lång tradition av expansion genom långsiktighet. Detta har resulterat i mångåriga kundrelationer, inte minst med landets expansiva distanshandelsföretag och kommuner. Pulsen grundades redan 1964 och är en av IT-branschens verkliga pionjärer. Idag arbetar företaget över hela Sverige och har kontor på sex orter: Borås, Göteborg, Karlstad, Malmö, Stockholm och Trollhättan.Annonsbilliga resor