fb


2014-01-19 13:43

Ryanair presenterar ytterligare förbättringar i kundservicen

| Mer

Resor Ryanair, Europas favoritlågprisflygbolag, presenterar i dag att man från söndag den 5 januari kommer att sänka sina avgifter för incheckat bagage från 60 euro till 30 euro vid bagageinlämningsdisken, och från 60 euro till 50 euro vid gaten. Det gör att Ryanairs avgifter hamnar i nivå med andra flygbolags bagageavgifter.

Detta är den senaste förbättringen av kundservicen som också omfattar:
? lanseringen av en ny Ryanair.se webbplats (från 17 till 5 klick för bokning)
? 24 timmars frist att justera mindre bokningsfel
? "tysta flygningar" (före 08.00 och efter 21.00)
? en ytterligare liten kabinväska gratis
? sänkta avgifter för att skriva ut boardingkort på plats och överviktisavgifter
? samtliga platser är bokningsbara på alla flygningar från den 1 februari
? lanseringen av "Mitt Ryanair"

Nya affärs-och familjeprodukter utvecklas också, samt en ny mobil app, skräddarsydda landsspecifika webbplatser och en responsiv webbplats för mobiler, som ett led i att Ryanair fortsätter att förbättra sin branschledande kundservice för sina 81 miljoner passagerare.

Ryanairs Robin Kiely säger:
"Vi är mycket glada för dessa betydande förbättringar av vår branschledande kundservice. Vi lyssnar och svarar på våra kunder så att de kan fortsätta att räkna med låga priser och flyg i tid, samtidigt som de får del av sänkta avgifter, ytterligare en gratis liten kabinväska och sänkta avgifter för att skriva ut boardingkort på flygplatsen för dem som redan checkat in online. Andra förbättringar omfattar enklare webbplatstillgång, 24 timmars frist för bokningar och tysta flygningar. Ytterligare förbättringar kommer rullas ut under de kommande veckorna och månaderna".



Annons



billiga resor