fb


2014-01-19 13:41

AOCs och Philips försäljning av bildskärmar fortsätter att öka i Sverige

| Mer

Prylar Med fokus på innovation och stark tillväxt inom 27-tumssegmentet fortsätter framgångssagan för MMD och AOC

Stockholm, 9 januari, 2014: MMD, teknikföretaget som säljer och marknadsför Philips och AOCs skärmar har ökat sina marknadsandelar i Sverige. Båda bolagen är dotterbolag till världens ledande bildskärmstillverkare TPV.
Senaste siffrorna från analysföretaget Context visar att varumärkena tillsammans ökade med mer än 65 procent, jämfört med det tredje kvartalet 2012. Tillsammans rankas nu MMD och AOC som nummer fyra på den svenska marknaden för datorskärmar. En stor del av framgången bygger på deras starka tillväxt inom 27-tumssegmentet, som mer än fördubblades jämfört med det tredje kvartalet föregående år. Med en marknadsandel på över 21 procent är Philips ledande inom segmentet, medan AOC med en marknadsdel på nära nio procent rankas som fjärde största inom 27-tumsskärmar.

- MMD och AOCs ökande marknadsandelar visar tydligt på att vår innovationsfokus kombinerat med vår sälj- och marknadsföringsstrategi ger utdelning. Vi sätter alltid kunden först, och med båda varumärkena, AOC och Philips, levererar vi innovativa produkter och lösningar som uppfyller de flesta konsumenters behov. Skärmmarknaden i Sverige visade 2013 på en tvåsiffrig tillväxt jämfört med 2012 och visar tecken på ytterligare förbättring under 2014. Jag är övertygad om att våra framgångar kommer att fortsätta, säger Frank Olsson, nordisk försäljningsansvarig, MMD.Annonsbilliga resor