fb


2013-12-21 18:31

Förbundskaptenen förlänger över hemma-VM 2016

| Mer

Sportnyheter Nu är det klart att förbundskaptenen Håkan Carlsson kommer att leda orienteringslandslaget över VM i Strömstad-Tanum 2016:
- Det är klart att det är en mycket stor drivkraft och en förmån att jobba mot ett hemma-VM, säger Carlsson till magasinet Skogssport som utkommer i dagarna.

Håkan Carlsson har varit förbundskapten under de tre senaste åren (och dessutom landslagschef under det senaste året). Under sina tre världsmästerskap har han fört det blågula landslaget till 22 VM-medaljer.
Nu har han förlängt sitt kontrakt i ytterligare tre år. Det innebär att han kommer att vara förbundskapten över världsmästerskapen i Italien 2014, Skottland 2015 och hemma-VM i Strömstad-Tanum 2016.
- Det känns väldigt skönt att få det här förtroendet och det är klart att det är en stor drivkraft i mitt arbete, säger Håkan Carlsson.
Det är dessutom klart att juniorförbundskaptenen Susanne Wiklund Björk kommer att behålla sin position i ytterligare tre år.
- Vi jobbar mycket för att skapa kontinuitet och en röd tråd i hela vår landslagsverksamhet och därför betyder det mycket att redan nu kunna förbereda oss för att vara redo både för de två kommande världsmästerskapen och givetvis även VM i Sverige 2016, säger Håkan Carlsson till Skogssport.Annonsbilliga resor