fb


2013-12-14 10:55

Hyperaktuella Morgan Alling på Sverigeturné med ny soloföreställning

| Mer

Nöjesnyheter Morgan Alling är högaktuell i vinter. Han hyllas för sin insats i teaterkomedin "De 39 Stegen” och spelar en av huvudrollerna i julens stora biokomedi "Sune på bilsemester”. Dessutom rivstartar Morgan Alling 2014 med sin nya soloshow. I "Morgan Alling Show – en föreställning om kärlek" får en av våra mest älskade skådespelare och komiker visa sin enorma bredd när han berättar om allvarliga stunder från sin egen uppväxt och visar fysisk humor i världsklass. Föreställningen har premiär den 6 januari och spelas i 13 städer runt om i landet.

Morgan Alling är en av landets mest erfarna scenpersonligheter med över 20 år som skådespelare, regissör och komiker. I "Morgan Alling Show – en föreställning om kärlek" möts den spexande scenpersonligheten med nära till skratt och den allvarliga, konflikträdda i en berättelse om hur det är att växa upp som maskrosbarn.

– Min show blandar sång, humor, galenskap och kunskap. Jag vill att publiken ska gå från teatern med perspektiv, insikter och med ett stort varmt leende på läpparna, säger Morgan Alling.

"Morgan Alling Show – en föreställning om kärlek" har premiär den 6 januari i Sundsvall och spelas sedan på ytterligare tolv orter runt om i landet.

Turnéplan "Morgan Alling Show – en föreställning om kärlek" januari 2014
6 jan – Sundsvall, Tonhallen
7 jan – Umeå, Idunteatern
8 jan – Västerås, Konserthuset
12 jan – Växjö, Växjö konserthus
13 jan – Linköping, Konsert & Kongress
16 jan – Örebro, Conventum Kongress
17 jan – Kungsbacka, Kungsbacka teater
19 jan – Vara, Vara konserthus
20 jan – Karlstad, Scalateatern
21 jan – Gävle, Gävle Teater
24 jan – Jönköping, Spira
25 jan – Lund, Stadsteater
26 jan – Halmstad, Halmstad teater

Om Morgan Alling
Morgan Alling är en skådespelare, regissör, producent, författare, föreläsare och komiker som troligen behärskar fysisk humor bättre än någon annan i Sverige. Hans både spännande och vindlande karriär inleddes med genombrottet i det högt älskade sommarlovsprogrammet "Tippen" på 90-talet och därefter följde medverkan i hyllade tv-serier som "Lite som du", "Lasermannen" och "Kronprinsessan". De senaste åren har det blivit storartade succéer med "Let's Dance", "Sommar i P1", "Hairspray" och "Fullbokat". Morgan har också arbetat på Dramaten i åtta år, skrivit och medverkat i 600 barnprogram och släppt självbiografin “Kriget är slut”. Han spelade också en av huvudrollerna i publiksuccén “Sune i Grekland”, som julen 2013 får en uppföljare i “Sune på bilsemester”. Under hösten 2013 hyllades Morgan Alling i teaterkomedin "De 39 stegen” på Intiman i Stockholm.Annonsbilliga resor