fb


2013-12-06 20:56

Red Hat förbättrar PaaS med OpenShift Enterprise 2

| Mer

IT 4 december 2013 —Red Hat, världsledande leverantör av lösningar baserade på öppen källkod släpper idag den nya versionen av den molntjänstbaserade IT-plattformen (Platform-as-a-Service, PaaS) OpenShift Enterprise 2.

Med OpenShift Enterprise 2 kan kunder förbättra snabbheten, effektiviteten och skalbarheten i sina IT-tjänster och förkorta utvecklingstiden för nya applikationer och affärstjänster.

OpenShift Enterprise 2 är en kritisk komponent i Red Hats vision för Open Hybrid Cloud och ger en konfigureringsbar utvecklings-, test-, och hosting-miljö för applikationsutvecklare. OpenShift Enterprise är byggt på beprövade open source-baserade Red Hat-teknologier som Red Hat Enterprise Linux, Red Hat JBoss Enterprise Application Platform och OpenShift Origin.

OpenShift Enterprise 2 stärker Red Hats position som ledare inom utvecklingen av Open Hybrid Cloud och PaaS och introducerar nya funktioner som gör det enklare att använda och implementera en molntjänstbaserad IT-plattform. OpenShift Enterprise 2 inkluderar fler än 45 nya funktioner jämfört med den första versionen av PaaS-tjänsten, många som även visat sitt värde genom tidigare implementering i den publika tjänsten OpenShift Online.

Bland nyheterna i OpenShift Enterprise 2 märks bland annat:
? Integration av datacenterinfrastruktur — Förenklar implementeringen av OpenShift i OpenStack med hjälp av OpenStack Orchestration (Heat) för att erbjuda en enklare installation av OpenShift Enterprise och snabbare låta användarna dra nytta av fördelarna med IT i molnet.
? Nytt administrationsgränssnitt — Ger en enklare överblick av PaaS-tjänster och djupare inblick i applikationer, användare och kapacitet av PaaS-plattformen.
? Stöd för de senaste programmeringsspråken — Ett utbrett stöd för programmeringsspråk ger utvecklare möjlighet att på ett kreativt och innovativt sätt utveckla nya applikationer. Utöver stödet för bland annat Java, Ruby, Python, PHP och Perl, stödjer OpenShift Enterprise 2 även Node.js för JavaScript.
? Nya verktyg för samverkan — Ger utvecklare möjlighet att enklare dela tillgång till applikationer för att främja samarbete och community-driven innovation.



Annons



billiga resor