fb


2013-12-06 20:47

Alexandersson och Rost världscupfyra

| Mer

Sportnyheter Tove Alexandersson hade ingen lyckad dag i världscupen i finska Ylläs.
- Jag gjorde ett större misstag och flera små, men framför allt åkte jag in i skogen och ramlade flera gånger när jag skulle köra om åkare, säger Tove Alexandersson.

Tove Alexandersson var rejält missnöjd efter långdistansen som avgjordes med masstart.
- Det var mycket som strulade för mig idag. Det var inget fel på formen och skidorna men jag hittade inget flyt alls varken i orienteringen eller i åkningen, säger Tove.
Redan på väg till den andra kontrollen tog hon ett dåligt vägval och hamnade bakom många åkare.
- Det var väldigt tät skog och svåråkta smalspår. Därför var det svårt att åka om folk och jag åkte ut i skogen och ramlade flera gånger, berättar Tove.
Trots mycket strul och trots en stor miss på det andra varvet blev Tove ändå fyra, 1.03 efter segraren Tatyana Rvacheva, Ryssland.

Även i herrklassen blev det svenskt på fjärdeplats i Erik Rost som var 27 sekunder efter Staffan Tunis, Finland.
- Jag var nästan uppe i rygg på Tunis vid den tredje sista kontrollen. Så en seger var inte långt borta, säger Erik.
Men de tog olika vägval till den näst sista kontrollen och Tunis tog det snabbare.
- Jag var trött på slutet och idag hade jag inte det där lilla extra som krävs för att fightas om segern, säger han.

Världscuptävlandet i Finland fortsätter i morgon med en ersättningstävling för den medeldistans som ströks på grund av tekniska problem i onsdags.
- Jag ser verkligen fram emot morgondagens tävling och det ska bli riktigt kul med en tävling med individuell start, säger Tove Alexandersson, som var snabbast i den medeldistans som ströks.

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 95 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.



Annons



billiga resor