fb


2013-11-30 20:42

Nikwax – det självklara valet för dig och miljön

| Mer

Företag Nikwax är det givna valet för alla som älskar att vara utomhus och vill ta hand om miljön. Nikwax är den världsledande tillverkaren av miljövänliga materialvårds- och impregneringsmedel för friluftsutrustning, och det enda etablerade företaget i branschen som aldrig har använt aerosoler, fluorkarboner (PFC:er) eller andra skadliga ämnen. Omsorgen för miljön är lika viktig som produkternas effektivitet. Nikwax är ett val du gör både för din egen skull och för miljön.

Nikwax grundare, friluftsentusiasten Nick Brown, började i unga år följa med sin pappa på vandringar. Han vandrade i Skottland varje år, men upptäckte att de impregneringsprodukter som fanns tillgängliga på den tiden gjorde hans läderkängor alltför mjuka. Han önskade sig bättre och mer effektiva materialvårdsprodukter. Det slutade med att han helt enkelt tog saken i egna händer och började tillverka sin egen produkt: ”Nick’s wax”, som blev till Nikwax.

Ledande tillverkare
Sedan företaget grundades i England 1977 har mycket hänt. Idag är Nikwax världens ledande tillverkare av miljövänliga materialvårdsprodukter för friluftsutrustning, med försäljning i mer än 50 länder. Alla Nikwax produkter bygger på avancerade elaster. De är fria från fluorkemikalier, innehåller inga ämnen som lagras i miljön och testas inte på djur.

Nikwax produkter för rengöring och impregnering förbättrar kvaliteten och förlänger livslängden hos kläder, skor och utrustning för friluftsbruk. Människor som älskar att vara ute i naturen vill ta hand om den, samtidigt som de behöver högeffektiva produkter när de till exempel vandrar, klättrar, cyklar och åker skidor.

Tiden är mogen för förändring
Friluftsbranschen jobbar hårt för att undvika fluorkarboner i friluftskläder. Det finns många tekniska skäl till varför detta är en utmaning. Men Nikwax erbjuder redan högeffektiva, funktionella impregneringsprodukter, så det är uppenbart att det går att utveckla en ren teknik.

- Jag har oroat mig över fluorkarboner i ett antal år nu. Jag tog beslutet att undvika fluorkarboner när det framkom att de kan utgöra en risk för såväl kundernas som de anställdas hälsa. Sedan dess har bevisen för och medvetenheten om riskerna med fluorkarboner ökat, och jag anser att det skulle innebära en allvarlig fara för Nikwax kunder, anställda och miljön att använda dem, säger Nick Brown VD på Nikwax.

Nikwax har noga utvecklat sina fluorkarbonfria produkter för att de ska prestera lika bra, om inte bättre, än alternativen som innehåller fluorkarboner.

- Våra produkter uppvisar ofta bättre resultat än våra konkurrenters när det gäller funktion och prestation. Våra produkter har till exempel lång hållbarhet, och till skillnad från produkter med fluorkemikalier behöver de inte värme för att bli effektiva, förklarar Nick.

Nikwax vill understryka för konsumenterna att en miljömärkning inte garanterar att en produkt är fri från fluorkarboner.

Om Nikwax:
Nikwax grundades 1977 och är världsledande inom miljövänliga vårdande och impregnerande produkter som förlänger livslängden och stärker de funktionella egenskaperna hos skor, kläder och utrustning. Nikwax produkter ger maximal effekt och främjar hållbarhet med en minimal miljöpåverkan. Nikwax är det enda stora materialvårdsföretaget i branschen som aldrig har använt aerosol, fluorkarboner eller skadliga lösningsmedel. Alla Nikwax produkter använder sig av avancerad teknik med elaster. De är fria från fluorkarboner, testas inte på djur och lagras inte i miljön. Nikwax exporterar för närvarande produkter till 50 länder över hela världen och har tilldelats flera utmärkelser, däribland det prestigefyllda Queen’s Award (2 gånger), Sunday Times Best Green Award (3 gånger) och Green Apple Award. Företaget är certifierat enligt ISO 9001 och 14001.
Annonsbilliga resor