fb


2013-11-08 17:32

Red Hat släpper CloudForms 3.0 med fullt stöd för OpenStack

| Mer

Företag Red Hat, världens ledande leverantör av open source-lösningar, har offentliggjort Red Hat CloudForms 3.0, den senaste releasen av Red Hats plattform för molnadministration. Bland nyheterna i denna release märks fullt stöd för Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform och utökat stöd för Amazon Web Services (AWS)-miljöer.

Redan tidigare versioner av CloudForms har erbjudit full funktionalitet för administration och automation inom olika infrastrukturplattformar, däribland VMware vSphere, Red Hat Enterprise Virtualization och Amazon AWS. I och med CloudForms 3.0 utökas stödet till att även omfatta Red Hat Enterprise Linux OpenStack. AWS-miljöer får nya funktioner som förbättrar integrationen av olika workloads i publika och privata moln. Detta har möjliggjorts bland annat genom den funktionalitet som Red Hat erhållit i och med förvärvet av ManageIQ år 2012.

Gartner-undersökningen “2014 Planning Guide for Private Cloud, Data Center Modernization and Desktop Transformation,” som publicerades i oktober 2013, slår fast att OpenStack-baserad molnadministration i allt större utsträckning upplevs som kunder som ett bra sätt att minska risken för inlåsning i en proprietär infrastruktur och som erbjuder möjlighet att säkerställa ett brett utbud av alternativ bland leverantörer vid implementering av privata och hybrida moln.

”Med CloudForms 3.0 fortsätter Red Hat att utöka våra lösningar för administration av öppna hybridmoln med affärskritisk funktionalitet. Red Hat erbjuder fullskaliga lösningar för att bygga privata och publika moln. Detta sker med hjälp av bland annat OpenStack för molninfrastruktur, OpenShift som en PaaS, Red Hat Storage för mjukvarudefinierad lagring, och CloudForms för administration av hybridmoln”, säger Bryan Che, globalt ansvarig för Cloud på Red Hat.

CloudForms låter användare centralt övervaka, administrera och automatisera workloads och processer i molninfrastrukturen för att öka effektiviteten, tillgängligheten och driftsäkerheten.

CloudForms erbjuds även som en del av paketlösningen Red Hat Cloud Infrastructure, som lanserades i juni 2013, och är skapad för att erbjuda företag en enklare resa från traditionell virtualisering i datacenter till OpenStack-drivna moln. Red Hat Cloud Infrastructure omfattar Red Hat CloudForms, Red Hat Enterprise Virtualization och Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform för att erbjuda en komplett lösning som möjliggör öppna hybridmoln.Annonsbilliga resor