fb


2013-11-01 18:19

Jenny Hansson lyfter Fondbolagens förenings arbete med event och kunskap

| Mer

Fondnyheter Fondbolagens förening stärker fokus på kunskapshöjning ytterligare och har därför rekryterat ekonomen och elitidrottaren Jenny Hansson.
Gällivare-födda Jenny Hansson backar aldrig för en utmaning. Förutom att under flera år vara en av väldens mest framgångsrika långloppsåkare på längdskidor, genomförde Jenny Hansson i somras en av de tuffaste utmaningarna en elitidrottare kan ta sig an – sex sömnfattiga dygn genom Brasiliens terräng till fots, på cykel, i forsar, grottor och till havs i multisporttävlingen Ecomotion Pro Adventure Race. Även om Jenny Hansson nu glädjande väljer att permanenta sin tidigare projektanställning hos Fondbolagens förening, kommer de elitidrottsliga utmaningarna inte att upphöra.
”Jenny har en unik inställning oavsett vilka utmaningar hon tar sig an – idrottsliga såväl som yrkesmässiga. Hennes mål- och resultatinriktade förhållningssätt och förmågan att alltid se möjligheterna är en stor tillgång för Fondbolagens förening”, säger Pia Nilsson, vd för Fondbolagens förening.
Jenny Hansson har ekonomutbildning från Mittuniversitet och har dessutom studerat vid University of Utah. Tidigare har hon varit verksam vid skidgymnasiet i Järpen.
”Jag ser verkligen fram emot att nu kunna dra fördel av min elitidrottsliga karriär i kombination med min bakgrund som både ekonom och pedagog när jag nu ska ägna mig åt bland annat föreningens kunskapssatsning Fondkollen och eventverksamhet. Jag kommer även att arbeta med andra utåtriktade uppdrag, som föreningens engagemang i Gilla Din Ekonomi och Ung Privatekonomi”, säger Jenny Hansson.
Ett av de närmaste eventen som Jenny Hansson kommer att arbeta med är Åre Kapitalmarknadsdagar som äger rum den 27-28 mars och där föreningen kommer att delta.
FAKTA JENNY HANSSON
Ålder: 33
Familj: Sambo med Rikard Grip, förbundskapten för längdskidlandslaget
Bakgrund: Ekonom med examen från Mittuniversitetet och studier vid University of Utah. Lärare vid skidgymnasiet i Järpen. Projektanställd hos Fondbolagens förening.
Idrottslig karriär i urval: Totalsegrare i Ski Classics 2012, tvåa i Ski Classics 2013, damsegrare i Vasaloppet 2011, vann FIS Marathon Cup 2009 och 2010, Marcialonga 2008 och 2010. Sexa med lag AXA-Adidas i Ecomotion/Pro Adventure Race 2013 (världens mest krävande multisporttävling). Segrare i mix-klassen i Sveriges hårdaste skidtävling Keb Classic 2013.
Fritidsintressen: Fjällen och naturen i alla former.Annonsbilliga resor