fb


2013-10-29 19:24

Ryanair förbättrar sin kundservice

| Mer

Resor Ryanair, Europas lågprisflygbolag, presenterar idag ett program för att förbättra sin redan branschledande kundservice. Kundservicen har lagt grunden till flygbolagets trafiktillväxt till över 80 miljoner passagerare årligen, genom en oslagbar kombination av låga priser, punktliga flyg, modern flygplansflotta och garanterat inga bränsletillägg.

Efter en omfattande kundrespons genom satsningen ”Berätta för Michael O’Leary” via Ryanairs webbplats, bekräftar flygbolaget att man kommer införa följande förbättringar i sin kundservice under de kommande 6 månaderna, fram till slutet av mars 2014.

1. Recaptcha-säkerhetskoden kommer att tas bort från individuella bokningar på Ryanair.se nästa vecka (1 nov).

2. Från den 1 november kommer kunder som bokar direkt på Ryanair.se (d.v.s. inte via resebyråer eller andra tredjepartsarrangörer), ha en 24 timmars tidsgräns att utan kostnad korrigera eventuella mindre fel (som t.ex. stavning, namn, rutt) som gjorts i deras ursprungliga bokning, från dess att bokningen görs.

3. Från den 1 november kommer Ryanair att ha "tysta flygningar" före 08:00 på morgonen och efter 21:00 på kvällen. Under dessa tysta flygningar kommer inga andra meddelanden att ges via högtalare än nödvändiga säkerhetsmeddelanden. Ryanair kommer även att dämpa belysningen under dessa tysta flygningar så att eventuella kunder som vill slumra bekvämt kan göra det.
4. Från den 1 december kommer Ryanair att tillåta passagerare att ta med en andra mindre väska ombord (av typen handväska eller mindre shoppingbag från flygplatsen). Måtten på väskan får inte vara större än 35 x 20 x 20 cm, vilket gör att man enkelt kan ta med en flaska vin eller motsvarande.

5. Från den 1 december kommer Ryanairs avgift för att skriva ut boardingkort på plats att minskas från 735 till 158 kronor för kunder som redan har checkat in online. Kunder som inte har checkat in på nätet kommer även fortsättningsvis att få betala 735 kronor i incheckningsavgift på flygplatsen.

6. Från den 5 januari kommer Ryanairs standardbagageavgifter att minskas från 630 till 315 kronor vid bagage drop-disken. Minskning sker också för bagage som lämnas vid gaten, från 630 till 525 kronor. Det är en anpassning till konkurrerande flygbolags nuvarande standardavgifter.


Ryanairs vd Michael O’Leary säger:
"Vi är mycket entusiastiska över dessa viktiga förbättringar av vad som redan är Europas bästa kundservice bland flygbolag. I takt med att vi genomför våra planer att växa från 80 miljoner till över 110 miljoner passagerare årligen under de kommande fem åren, har vi lyssnat aktivt på våra kunders önskemål. Det gör att de kan fortsätta att förvänta sig låga priser och punktliga flyg hos Ryanair, men också att kunna glädja sig åt en förenklad webbplats, 24 timmars fri ändringsmöjlighet av sin bokning, att kunna ta med en andra mindre kabinväska, samt av sänkta bagageavgifter och tysta flygningar. Vi hoppas att våra passagerare kommer att uppskatta dessa nya förbättringar samtidigt som de kan njuta av Ryanairs låga priser och punktliga flyg".


Ryanairs chef för kundservice Caroline Green säger:
"Förbättringarna av kundservicen är de första i en rad som Ryanair arbetar aktivt för att genomföra i syfte att göra våra lågprisbiljetter ännu mer tillgängliga och roligare för våra miljontals kunder. Eftersom vissa av dessa förändringar kräver utveckling på vår webbplats och personalutbildning, kommer vi att rulla ut dem under de närmaste månaderna, eftersom vi strävar efter att ytterligare förbättra Europas bästa flygbolagskundservice. Om kunderna har några andra förslag eller synpunkter som de vill att vi ska ta del av, gör gärna det via vår tjänst "Berätta för Michael O’Leary” (Tell MOL) på Ryanair.se".Annonsbilliga resor