fb


2013-10-15 18:20

Ryanairs kabinpersonal väljer mottagare av intäkter från 2014 Charity Calendar

| Mer

Resor Ryanairs kabinpersonal väljer mottagare av intäkter från 2014 Charity Calendar

– Intäkterna på 100 000 euro går till Brittiska Teenage Cancer Trust

Ryanair, Europas lågprisflygbolag, presenterar idag att kabinpersonalen har valt Teenage Cancer Trust som sin välgörenhetspartner för 2014 Ryanair Cabin Crew Charity Calendar. Den beräknas inbringa 100 000 euro till förmån för Teenage Cancer Trust, vilket innebär att Ryanairs kabinpersonal totalt samlat in över 700 000 euro sedan den första kalendern kom ut 2008.

Teenage Cancer Trust är den enda brittiska välgörenhetsorganisationen engagerade i att förbättra livskvaliteten och överlevnadsmöjligheterna för ungdomar med cancer i åldern mellan 13 och 24 år. Välgörenhetsfonden bygger specialiserade enheter på landstingsdrivna sjukhus och har egen personal på plats, som innebär att ungdomar kan behandlas tillsammans av experter på cancer för unga.

Teenage Cancer Trust utbildar även ungdomar om cancer för att förbättra snabbheten och kvaliteten på diagnoser. Under sommarmånaderna driver man särskilda solsäkerhetsutbildningar för att belysa farorna av hudcancer och Ryanair kommer att stödja organisationens Sunburn-kampanj.

Ryanairs Robin Kiely säger:
"Ryanairs fantastiska kabinpersonal har valt Teenage Cancer Trust som den lyckliga mottagaren av 100 000 euro i intäkterna från försäljningen av 2014 Ryanair Cabin Crew Charity Calendar. Det innebär stöd till dess 27 enheter, specialiserade på cancer för unga människor över hela Storbritannien. Varje år säljs 10 000 exemplar av Ryanairs välgörenhetskalender ut på rekordtid, så alla som vill hjälpa Teenage Cancer Trust med sitt arbete kan köpa Ryanairs 2014 kalender ombord på planen, via hemsidan eller direkt från Teenage Cancer Trust hemsida när den finns till försäljning inom kort".

Teenage Cancer Trust Interims chef för insamlingar Kate Collins, säger:
"Det är fantastiska nyheter att Ryanair kabinpersonal har valt att stödja Teenage Cancer Trust genom försäljningen av 2014 kalendern. Omkring sju ungdomar mellan 13 och 24 får diagnosen cancer varje dag i Storbritannien och de pengar som Ryanairs kabinpersonal drar in från kalenderförsäljningen kommer att hjälpa oss att fortsätta att förse dem med det viktiga specialiststöd de behöver".
Annonsbilliga resor