fb


2013-10-04 20:27

Nu startar det enda affärsnätverket för män som leds av kvinnor - Patrona

| Mer

Företag

Matrona

I våra kvinnliga affärsnätverk Matrona bjuder vi då och då in män som gäster. De män som besökt oss har varit väldigt positiva och redan från första mötet fick vi höra att de gillade Matrona och undrade om vi kunde skapa en liknande mötesplats för män. Det är glädjande och vi har nu efter moget övervägande bestämt oss. Vi startar nu alltså även en manlig affärsnätverksgrupp med varumärket Patrona.

Anledningen till att jag startade Matrona, 2009,  var för att jag genom alla mina år som egenföretagare (IT-branschen) sett att kvinnor och män gör affärer på olika sätt. De affärsnätverk som fanns var skapade för män, av män och ofta var jag ensam kvinna i en extremt "manlig värld". Det resulterade i att jag också såg att vi kvinnor inte gjorde lika mycket business som våra manliga kollegor när vi befann oss på deras spelplan.
Vi kvinnor befann oss oftast  i minoritet och jag började fundera på varför. Jag undrade också var alla kompetenta kvinnor fanns och kom fram till att de här nätverken inte lockade oss eftersom vi inte var delaktiga i deras uppbyggnad, värdegrund eller struktur, säger Lena Törner, grundare av Matrona och nu också affärsnätverket, Patrona.

Renodlade AffärsNätverk

Det fattades helt enkelt renodlade affärsnätverk för kvinnor som var skapade av oss och för oss. Utifrån denna insikt byggde vi Matrona och vi har nu kunnat konstatera att vi verkligen gör business när vi är på vår egen arena. I Matrona hade vi redan första året en omsättning på flera miljoner kronor i nätverket. Det bekräftade, det jag trodde, att vi behöver olika mötesplatser när det gäller affärer, vi gör helt enkelt business på olika sätt, vi män och kvinnor, säger LenaTörner.
Självklart är vår målsättning och ambition att vi ska deltaga i gemensamma nätverk, vi män och kvinnor. Vi har tyvärr lite kvar innan vi är där och så länge det inte fungerar optimalt behövs de olika mötesplatserna. Patrona kommer att ledas av mig och Sanna Törner, på samma sätt som vi leder Matrona.
Vi blir därmed den enda affärsnätverket för män som leds av kvinnor och det är unikt, säger Lena Törner.

Patrona

Vi startar den 15 oktober och har vårt första ordinarie Patronamöte. 
Matrona har blivit oerhört populärt och vi har idag väntelista till alla grupper. Vi har samma upplägg och struktur för det manliga affärsnätverket, eftersom det är ett tydligt framgångskoncept.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor