fb


2013-10-04 21:02

En miljon barn 0-5 år medicineras med kraftiga psykiatriska droger

| Mer

Medicin

KMR i USA har tagit fram siffror på hur många barn i åldrarna 0-5 år som medicineras med kraftiga psykiatriska droger i USA. 282 000 bebisar 0-12 månader får kraftigt personlighetsförändrande droger. 198 000 barn under fem års ålder får Ritalina/amfetamin för ADHD – i samma narkotikaklass som kokain. Antalet barn 0-5 år som får ångestdämpande droger fyller sex fotbollsarenor - amerikanska.

Sammanlagt 10 miljoner barn och ungdomar i USA får kraftiga personlighetsförändrande psykiatriska droger på recept. Mer än en miljon av dessa är alltså i åldrarna 0-5 år. Över en kvarts miljon har inte ens börjat gå. Det är långt fler barn i samma åldrar än vad som finns i hela Sverige. Men det har redan börjat i Sverige, absolut inte i samma skala, men närmare ett par tusen barn i åldrarna 0-4 får idag psykofarmaka.

Det pågår ett ganska avancerat förarbete. Den neuropsykiatriska sekten lockar till sig allt fler anhängare. Med rubriken ”Neuropsykiatri i förskolan” vill Tekniska Institut(?) utbilda förskolelärare i hur man skall upptäcka ”problembarn” för vidare slussning till psykiatrin. Och då vet man hur det går. Det finns en hel del andra instanser som uppmanar till screening av allt yngre barn. Specialpedagogiska skolmyndigheten lockar med gratis utbildning om autism, ADHD och andra neuropsykiatriska diagnoser till förskolelärarna. När man väl ha etablerat den åldern som mogen för psykiatriska interventioner i barndomen, så ligger nästa lägre åldersgrupp lägligt tillhanda. 

Man vill allt längre ner i åldrarna. Det finns psykiatriker, även svenska, som på fullt allvar vill in i livmodern för att förhindra framtida potentiella psykopater, brottslingar, terrorister och...

282 myndigheter som reglerar läkemedelsanvändning varnar för farliga och livshotande biverkningar från de psykiatriska droger som skrivs ut till barn.
Ändå eskalerar användningen – närmast exponentiellt.

Barnen är vår framtid.

https://www.cchrint.org/issues/childmentaldisorders/


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor