fb


2013-09-20 18:23

Ryanair lanserar ny digital marknadsföringsstrategi

| Mer

Resor Captcha-systemet tas bort på individuella bokningar från 30 oktober och mobilappen blir gratis från 1 oktober

Under sin årsstämma i Dublin idag informerade Ryanair, Europas enda ultralågprisbolag, sina aktieägare om bolagets nya milstolpar, som innefattar:

• Ryanair är det första flygbolaget inom EU som transporterade 9 miljoner passagerare under en kalendermånad (augusti)
• Ryanair är det första flygbolaget inom EU som årligen transporterar 80 miljoner passagerare
• Trafiken förväntas växa från 80 till 110 miljoner fram till räkenskapsåret 2019
• 175 nya B-737-flygplan är beställda
• 10-års lågkostnadsavtal är påskrivet med Warsaw Modlin Airport
• 10-års lågkostnadsavtal är påskrivet med London Stansted Airport

För att fira dessa milstolpar informerade Ryanair sina aktieägare om sina planer på att lansera en ny webbplats och en ny digital marknadsföringsstrategi som kommer att omfatta:
• Lansering av @Ryanair på Twitter
• Att ta bort Captcha-systemet för individuella passagerare från den 30 oktober (Captcha-systemet kommer att finnas kvar när ett större antal biljetter bokas av t.ex. screenscrapers, resebyråer, etc.)
• Ryanairs mobilapplikation kommer att vara gratis från och med tisdagen den 1 oktober (tidigare har den kostat 3 Euro att ladda ner)
• En ny design av bokningssidan på Ryanair.com kommer att lanseras i december
• En ny passagerarregistrering vid bokningar lanseras sommaren 2014, vilken kommer att minska den tid det tar att slutföra bokningar avsevärt


Ryanairs vd Michael O’Leary säger:
"Våra nya avtal med Boeing, Warszawa Modlin och London Stansted visar att Ryanair fortsätter att bredda sitt fördelaktiga koncept framför alla andra flygbolag inom EU. Vi kommer att använda dessa lägre kostnader för att erbjuda våra passagerare ännu lägre biljettpriser. Bilettpriserna, som kostar från 15 euro och uppåt per enkelresa, levererar redan ökade bokningar och en högre andel bokningar som gäller resor längre fram i tiden, som samtidigt ger en något lägre avkastning den här hösten.

Efter en sommar då Ryanairs verksamhet sätter nya rekordnivåer, med 94% av flygningarna som landat i avsatt tid under augusti, mindre än ett felplacerat bagage per 3 000 passagerare och mindre än ett inställt flyg per 10 000 flygningar, fortsätter Ryanairs oslagbart låga priser att attrahera nya passagerare från sina konkurrenter, medan vår oslagbara kundservice gör att de fortsätter att komma tillbaka.

Den här vintern är vårt primära fokus att både investera och förbättra vår hemsida, vår mobila plattform och vår interaktion med passagerare via sociala medier. Vi är glada att ta bort Captcha-systemet från och med november för enskilda passagerare, även om säkerhetsfunktionen kommer att finnas kvar när t.ex. resebyråer, screenscrapers m.fl. bokar ett större antal biljetter eller när flera IP-adresser används, för att avskräcka dessa att översvämma vår hemsida för att söka efter biljettpriser som minskar sajtens tillgänglighet för enskilda passagerare.

Under vintern kommer vi också att lansera ett rullande program för utveckling för att förbättra Ryanair.com, göra det enklare för resenärerna att navigera på sidan och snabbare att hitta våra all-inclusive-biljettpriser, utnyttja våra biljettpriskampanjer och boka biljetter både till sig själva och sina familjer. Dessa förbättringar kommer att åtföljas av en ny digital marknadsföringsstrategi som innebär att Ryanair byter en stor del av sin marknadsföringsbudget från gamla medier till nya, med ett särskilt fokus på mobila och sociala medieplattformar."Annonsbilliga resor