fb


2013-08-24 18:00

Polycom lanserar innovativ 360 graders panorama videosamarbetslösning

| Mer

Prylar Polycom lanserar innovativ 360 graders panorama videosamarbetslösning utvecklad för Microsoft® Lync®-miljöer

Stockholm, 20 augusti, 2013 – Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), global ledare av öppna standardbaserade lösningar för unified communications and collaboration (UC&C), lanserar branschens första 360-graders, panorama 1080p HD-videosamarbetslösning – skräddarsydd för Microsoft® Lync® 2013 och designad för att ge en verklighetstrogen mötesupplevelse för samtliga deltagare, oavsett om man befinner sig i rummet eller tusentals mil bort.

Under sommarens Microsoft 2013 Worldwide Partner Conference meddelade Polycom också att de har tilldelats en Lync 2013 kvalificering för hela portföljen av Polycom® VVX® Business Media Phones. Detta stärker det redan omfattande samarbetet mellan de två företagen där Polycom har en portfölj bestående av 40 video och ljudlösningar för att dela innehåll som är kompatibla eller optimerade för att fungera med Lync, redan idag.

Polycom® CX5500 erbjuder en högkvalitativ samverkan mellan ljud och video genom ett lätthanterat system. Systemet kan anslutas via en USB-port på en dator och också fungera som en SIP-ljud konferenstelefon - med branschens bästa ljudkvalitet. Nyheterna i Polycoms CX series med Lync-optimerade lösningar är efterföljare till Polycom® CX5000 HD Unified Conference Station. Lösningen behåller den unikt verklighetstrogna möteskänslan med 360-graders panoramaupplevelse och har mer än dubbelt så bra HD-videobildkvalitet, dubbelt så snabb bildhastighet för en verklighetstrogen rörelsehantering och Polycoms HD Voice som ger bästa ljudkvalitet tillsammans med ett nytt gränssnitt och ny design.

För organisationer med Microsoft Lync-miljöer förbättrar Polycom CX5500 och CX5100 Unified Conference Stations kommunikation och samarbete genom:
• Mer produktiva och effektiva möten. Eftersom Polycom CX5500 eller CX5100 placeras i mitten av ett mötesbord skapas ett naturligt samtal som underlättar samarbete och engagemang för likväl de som är på plats runt bordet som de som är uppkopplade. Bägge systemen ger 1080p active speaker video som automatiskt följer konversationsflödet, och en 360-gradig panoramavy av rummet. Samtalet blir kristallklart med high-fidelity Polycom® HD Voice.
• Användarvänlig design. Ett helt nytt användargränssnitt och system för design gör det enkelt att starta eller ansluta till ett samtal direkt från Lyncs användarmiljö. Användarna ansluter CX5500 och CX5100 via USB till en dator med Lync. CX5500 och CX5100 kan även användas i kombination med den nyligen annonserade Lync Room System, som kombinerar 360-graders kameror med ett för Lync specialutvecklat rumssystem med touchskärmar och en bordsskiva med ett beröringssystem.
• Lägre ägandekostnader. Polycom CX5500 fungerar som både en HD-videomiljö och en fullt utrustad SIP-konferenstelefon, vilket minskar kostnaderna för organisationer som behöver både och, och eftersom den är lätt att använda, provisionera och konfigurera kan företag spara in på utbildning och IT-kostnader.

Lanseringen av nya kundanpassade lösningar specialbyggda för Lync och den fortsatta expansionen av Polycoms Lync kompatibla portfölj, visar på styrkan i Polycom och Microsofts partnerskap.Annonsbilliga resor