fb


2013-08-21 21:26

Humlan som flyger - Berättelsen om Stefan Löfven

| Mer

Böcker Efter Mona Sahlins och Håkan Juholts tid som partiledare ligger social¬demokratin i spillror. Den nye partiledaren Stefan Löfven är ingen politiker, har aldrig suttit i riksdagen och saknar regeringserfarenhet. LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson kallar honom ”humlan som flyger”. Ingen tidigare partiledare för Social¬demokraterna har varit så oprövad.

Hur ska en svetsare från Örnsköldsvik lyckas forma en modern socialdemokrati? Vilka strategiska beslut har han fattat sedan han tillträdde, vilka är personerna han omger sig med och vilka är hans fiender?

I den första gedigna biografin om Stefan Löfven berättas historien om barnhemsbarnet från Stockholm som växer upp i Ådalen, blir fackligt engagerad som svetsare i Örnsköldsvik, ordförande för IF Metall och sedermera partiledare för Sveriges största parti.

Författarna har under tio års tid varit navet i Svenska Dagbladets erkänt kvalitativa politikbevakning. Lova Olsson har varit nyhetsreporter med inriktning på politik och driver nu bloggen Politik direkt på svd.se. Lena Hennel var under många år chef för SvD:s politikbevakning och är nu reporter på tidningens Agenda-redaktion.

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att också vara det modernaste. Vår utgivning omfattar skönlitteratur och fakta och kännetecknas av kvalitet och bredd. Förutom svensk och utländsk skönlitteratur ger vi ut memoarer, biografier, debatt- och reportageböcker, samt fackböcker inom historia, mat, trädgård, djur och natur, nautica, ordböcker, kartor och akademisk kurslitteratur.Annonsbilliga resor