fb


2013-08-21 21:23

airBaltic förbättrar flygplansutnyttjandet med 15 %

| Mer

Resor Riga. Det lettiska flygbolaget airBaltic har lyckats förbättra sitt flygplansutnyttjande för sommarsäsongen 2013 med 15 % jämfört med föregående år.

Martin Gauss, verkställande direktör för airBaltic: “Bättre flygplansutnyttjande innebär mindre tid på marken och därmed lägre kostnader, något vi kan ge tillbaka till dig som kund genom att erbjuda prisvärda biljetter. Det garanterar också bättre service tack vare extra tillgång till flygplan. I våras lanserade vi sex nya rutter till varma regioner, presenterade ytterligare flygningar på ett dussin rutter som länkar Riga med destinationer som Paris, Barcelona, Nice, Stockholm, Rom, London och Bari, samt förbättrade våra avgångstider för att passa dina affärs- eller nöjesresor. Detta gör din resa smidigare, förkortar din väntetid på anslutningsflygplatsen och ger dig mer tid att njuta av din semester.”

Förbättringen av flygplansutnyttjandet med 15 % har uppnåtts genom strukturella förändringar i nätverket. Genom att flytta huvudrutterna från att avgå vid lunchtid till växelvis morgon/eftermiddag och införa “delade turer”. Rent konkret innebär det t.ex. att weekendresenärer som tidigare ankom till Milano, Paris eller Rom vid lunchtid på lördagen och som tvingades återvända vid lunchtid 24 timmar senare, nu kan njuta av att ankomma tidigt på morgonen och återvända sent på söndagseftermiddagen och därmed stanna på destinationen längre. Liknande flygmönster följs på vardagar, vilket ger extra flexibilitet för planerande resenärer och möjliggör intensivare scheman för flygplanet, något som resulterar i bättre flygplansutnyttjande.

Den extra flygplanskapaciteten som har intjänats genom nätverkets omstrukturering har gjort att airBaltic kan lansera extra flygningar till destinationer som t.ex. Stockholm, Paris, London, och presentera sex nya destinationer – Prag (Tjeckien), Hévíz-Balaton (Ungern), Olbia (Sardinien, Italien), Rijeka (Kroatien), Larnaca (Cypern) och Malta. Ändringarna i nätverket har också gjort att airBaltic kan optimera transfertiderna vid basen i Riga från ungefär två timmar till en timme och därför göra resan smidigare för passagerarna.Annonsbilliga resor