fb


2013-07-26 17:29

TV6 SÄNDER VM I E-SPORT - THE INTERNATIONAL

| Mer

TV TV6 SÄNDER VM I E-SPORT - THE INTERNATIONAL
– VÄRLDENS STÖRSTA DOTA2-TURNERING

TV6 ger sig nu in i E-sport på allvar. I början av augusti livesänder kanalen den största E-sportturneringen i världen. Turneringen ”The International” är ”VM” i spelet Dota2 som är en av världens största E-sporter med miljontals spelare runt om i världen.

Mellan den 7-11 augusti kommer 16 av världens bästa lag tävla om 18 miljoner kronor - den största prispotten i E-sportens historia. I tävlingen, som äger rum i Seattle, deltar många svenskar och det helsvenska laget ”The Alliance” är en av förhandsfavoriterna att vinna hela turneringen.

Intresserade kommer kunna följa hela turneringen på nätet (TV6play, TV6.se) och TV6 sänder live, med start kl. 21.00, från turneringens två sista dagar. De svenska sändningarna produceras i samarbete med DreamHack, som kommer ha en svensk studio med programledare, experter och reportrar på plats i Seattle.

- DreamHack är mycket stolta över att vara produktionspartner när TV6 sänder live från The International. E-sport är den perfekta underhållningen för den digitala ungdomsgenerationen och vi ser ett accelererande intresse och tillväxt för varje turnering som hålls säger Robert Ohlén, VD för DreamHack.

Att TV6 visar The International är en logisk fortsättning på kanalens nya satsning på E-sport. Sedan tidigare bloggar Sveriges sex hetaste E-sportstjärnor på TV6. Under hela 2013 kommer vi kunna följa världens hetaste stjärnor inom E-sport och deras äventyr runt om i världen. TV6 kommer ge dig en inblick i deras vardag: träningen, resorna, fansen, festerna - i en värld där stjärnorna är lika stora som Zlatan.

- För oss är E-sport som vilken annan sport som helst. Att sända världsmästerskapet i Dota2 och våra härliga e-sportbloggare är en start på TV6:s stora E-sportsatsning. MTG har alltid varit bäst på sport och därför är vi väldigt stolta över att kunna välkomna E-sport till TV6, säger Jessica Grunewald, Onlinechef MTG TV.

Vad är The International?
The International, som arrangeras av spelutvecklaren Valve, är världens största E-sportturnering och Dota2:s största turnering under året. The International kan liknas vid ett ”VM” där 16 lag från hela världen gör upp om vem som är världens bästa lag i Dota2. I prispotten finns 18 miljoner kronor. Laget som vinner plockar hem minst 7 miljoner kronor.

Vad är Dota2?
Dota2 är inte bara ett spel utan även en E-sport där man tävlar i lag om fem mot fem.
Dota började som en ”mod” kallad ”Defence of the Ancients” till det populära strategispelet WarCraft3. Dota fanns i flera olika varianter innan ”Dota: Allstars” blev den mest populära versionen. Spelet växte kraftigt i popularitet och tävlingar började arrangeras. I samband med att den mytomspunna utvecklaren Icefrog tog över växte spelet i popularitet med turneringar i hela världen. 2011 utvecklades Dota vidare och Valve släppte Dota2 i beta-version. Under 2013 är har Dota2 blivit en av de tre mest populära E-sporterna i världen.

Svensklaget ”The Alliance” består av:
Jonathan ”Loda” Berg, 25 år, Göteborg. Roll: Carry
Johan ”Akke” Aktervall, 25 år, Göteborg. Roll: Support
Gustav ”s4” Magnusson, 21 år. Södertälje. Roll: Solo mid
Jerry ”EGM” Lundqvist, 22 år. Västerås. Roll: Support
Henrik ”AdmiralBulldog” Ehrenberg, 22 år. Trollhättan. Roll: Offlane, Utility och ibland Carry
E-sportstjärnor som bloggar på TV6 är:

Christopher Alesund, 23 år, Stockholm
Nick: GeT_RiGhT
Spelar: Counter-Strike: Global Offensive

Jonathan Berg, 25 år, Göteborg
Nick: Loda
Spelar: DotA2

Johan Lucchesi, 23 år, Vinslöv
Nick: NaNiwa
Spelar: StarCraft II.

Martin Larsson, 16 år, Älvängen
Nick: Rekkles
Spelar: League of Legends

Kim Hammar, 26 år, Lerum
Nick: SaSe
Spelar: StarCraft II

Markus Eklöf, 22 år, Stockholm
Nick: ThorZaIN
Spelar: StarCraft2Annonsbilliga resor