fb


2013-07-09 16:31

Svenska Handhelddatorer läser biljetter i Båstad

| Mer

IT Den svenska tillverkaren av stryktåliga mobila datorer och smarta mobiler, Handheld, har valts ut för att leverera de mobila handdatorer som kommer att användas för att läsa biljetter under tennisturneringarna i Båstad de kommande två veckorna. Det är bärbara handdatorer av modellen Nautiz X3 med streckkodsläsare för avläsning av biljetter som Handheld har levererat till sin kund Transticket, som är helhetsleverantör av biljettsystem till Swedish Open.

Tennisveckorna i Båstad startade igår och även om svenska slutsegrare på grusbanorna är en högoddsare så är svenska teknikföretag vinnare på sidan om. Svenska Transticket, en specialist på flexibla och kundanpassade biljettsystem, har fått förtroendet att leverera hela biljettsystemet till Swedish Open för sjunde året i rad. För att läsa av publikens biljetter har Transticket valt svenska handdatorer av modellen Nautiz X3 från Handheld. Transticket har tidigare även tillhandahållit sitt biljettsystem med handdatorer från Handheld för herrturneringen Stockholm Open.

Swedish Open i Båstad innefattar två turneringar: herrturneringen startade igår och pågår till den 14 juli. Damturneringen startar den 13 juli med final den 21 juli. Tomas Berdych och Nicolas Almagro är toppseedade i herrturneringen medan världsettan Serena Williams är storfavorit i damturneringen.

Nautiz X3 är en stryktålig handdator som bara väger 260 gram och är lätt att bära med sig. Formatet är 150 x 67 x 25 millimeter. Den är särskilt framtagen för mobilt arbete och kan användas med en hand. Nautiz X3 har integrerad Bluetooth för tillbehör, Wlan för lokala nätverk och fullt stöd för GSM/GPRS/EDGE och UMTS/HSDPA för snabb och effektiv tal- och datakommunikation. Det är en kraftfull handdator med en 806 mHz processor, 256 MB Ram arbetsminne och 512 MB Flash datalagring.

Nautiz X3 är utvecklad för datainhämtning direkt i fält med hjälp av en 1D Laserscanner eller 2D Imager för 1D & 2D koder. Anpassad för en tuff arbetsdag i alla miljöer, är Nautiz X3 är klassad IP65 vilket innebär att den tål både damm och väta. Den uppfyller dessutom stränga militära standards för fall från 1,8 m, vibrationer samt extrema driftstemperaturer. Skärmen är fullt läsbar även i direkt solljus.

Handheld har huvudkontor i Lidköping och utländska dotterbolag i åtta länder på tre kontinenter. Handhelds sortiment av stryktåliga mobila datorer och smarta mobiler är särskilt utvecklade för användning i tuffa miljöer inom branscher så som geomatik, logistik, skogsbruk, kollektivtrafik, bygg, gruvteknik, fältarbete, vatten & energi, underhåll, militär verksamhet, räddningstjänst och säkerhet.Annonsbilliga resor