fb


2013-06-17 18:48

Huvudkontoret i Amsterdam för AOC och Philips skärmar utökar sina marknader

| Mer

Prylar Kontoret i Amsterdam har fram tills nu varit huvudansvariga för endast EMEA-aktiviteter men utökar nu sina marknadsområden till mellanöstern, Afrika och fler europeiska och asiatiska länder

Stockholm, den 17 maj 2013- MMD, företaget bakom Philips skärmar är tillsammans med systerföretaget AOC helägda dotterbolag till TPV, ett av världens ledande tillverkare av IT-skärmar. Från och med juni i år kommer AOC och MMDs huvudkontor i Amsterdam, som fram tills nu endast ansvarat för den europeiska marknaden, utöka sina marknadsområden till mellanöstern, Afrika och Centralasien.
Enligt Nico Vernieuwe, EMEA-ansvarig för AOC och MMD, är de utökade marknadsområdena ett resultat av de senaste årens lyckade Europa-strategi. Som MMD tidigare meddelat visar färska siffror från undersökningsföretaget Meko att de båda varumärkena ökat sina marknadsandelar och är tillsammans det tredje största skärmföretaget i världen.
- Vi fokuserar endast på innovativa IT-skärmar som tillför marknaden något. PowerSensor ger exempelvis stora energibesparningar och ErgoSensor hjälper användare hålla en sund kroppshållning. Ambiglow ger ifrån sig ett fantastiskt ljus och den nylanserade USB docking display underlättar arbete med flera enheter samtidigt. Dessutom kommer vi inom kort lansera en serie skärmar som är utformade speciellt för vårdcentraler och liknande inrättningar där en hög hygiennivå är extra viktig, säger Vernieuwe.
Att MMD och AOCs växer beror på en ökad satsning på B2B-segmentet. Philips skärmar har alltid varit populära i Europa och tillsammans med AOC blir erbjudande till både företagsanvändare och konsumenter väldigt brett och omfattande. Med totalt 170 olika modeller från de båda varumärkena, finns det något för alla inom både B2B och B2C-segmenten.
Utöver det stora utbudet av produkter har även AOC och MMDs kundfokuserade försäljningsstrategi bidragit till framgångarna.
- Våra partnerprogram har lett till ett intensifierat samarbete med våra kunder på flera marknader. Dessutom har vi satsat mycket på våra lokala säljteam och utökat dem, vilket också självklart förbättrar våra kundrelationer, säger Thomas Schade, försäljningsansvarig för Västeuropa, Mellanöstern och Afrika.
Trots de utökade marknaderna kommer stor fokus för Amsterdam-kontoret fortfarande att ligga på de redan etablerade europeiska marknaderna. Framöver finns det dessutom stora möjligheter för länder som Tyskland och Storbritannien samt de vertikala marknaderna i hälso- och utbildningssektorn att växa.Annonsbilliga resor