fb


2013-06-13 20:57

TV3: MIN STORA LATA FAMILJ

| Mer

TV TV3: MIN STORA LATA FAMILJ
Torsdag 20/6 kl. 20:00

HÖGT BLODTRYCK HOTAR BARNENS HÄLSA
– FAMILJEN FÅR HJÄLP ATT ÄNDRA LIVSSTIL

Familjen Hedjerson hinner aldrig laga mat och har proppat frysen full av färdigrätter. I skafferiet finns ett aldrig sinande lager av chipspåsar. Mamma Jacqueline har haft ett gymkort i flera år, men tränar inte. Att familjen behöver hjälp med att ändra livsstil står klart. Äldste sonen Douglas, 14 år, lider av högt blodtryck efter för mycket stillasittande framför datorn.
– Jag är jättelat, det kan jag erkänna, säger han.

Douglas har usel kondition och vill gå ner under 100 kg för att få ork att springa. Hans lillebror Nicholas drömmer om magrutor. Mamma Jacqueline har ont i knäna och har tappat orken. Pappa Christers skjortor sitter spänt över magen. Alla riskerar de att utveckla sjukdomar senare i livet om de inte ändrar sin livsstil. Våra experter Martin Lidberg och Camilla Rova försöker hjälpa familjen och framför allt ge barnen de bästa förutsättningarna för att må bra och vara hälsosamma och friska. Efter tre månader gör Sofia Rågenklint ett återbesök.
– Jag hoppas verkligen att vi fortsätter hålla kosten och träningen och allting. För man mår så fruktansvärt bra av det, säger Douglas.

Avsnitt 2 av 8.Annonsbilliga resor