fb


2013-06-11 21:02

Hälsosamma snacks allt trendigare

| Mer

Handel snacksvanor blir allt mer hälsosamma. Försäljningen av nötter, bars och smoothies ökar när vi handlar i varuautomater på offentliga platser. De nyttiga alternativen har ökat med tio procent hittills i år jämfört med förra året, och med ytterligare 15 procent jämfört med 2011. Det visar statistik från Selecta som är störst i Sverige på varuautomatsförsäljning.

Valet faller allt oftare på nyttiga alternativ när vi handlar snacks i varuautomater på flygplatser, i kommunaltrafiken eller på andra allmänna platser. Selecta, som är marknadsledande inom försäljning i varuautomat i Sverige, ser en tydlig ökning av hälsosamma automatköp under de senaste två åren. Försäljningen av nyttiga snacks som till exempel nötter, bars och kylda smoothies har ökat med tio procent jämfört med förra året och med ytterligare 15 procent sedan 2011.

– Förutom nötter, bars och smoothies ökar även efterfrågan på juice, vatten och frukt bland konsumenterna. Det är tydligt att de senaste årens hälsodebatt har slagit stort bland svenskarna som allt oftare väljer att handla nyttigare snacks i varuautomater på offentliga platser, säger Johan Lindholm, marknadschef på Selecta.

App och sms bidrar till hälsosamma snackstrender i sommar
– Totalt sett ökar försäljningen i våra varuautomater. En av anledningarna kan vara att många av oss lever ett stressigt liv och behöver energipåfyllning när vi är på språng. Allt fler upptäcker även hur enkelt det är att handla från automaterna genom betaltjänster som vår app och sms, vilket bidrar till den tydliga trenden med hälsosamma snacks, fortsätter Johan Lindholm.Annonsbilliga resor