fb


2013-06-08 7:29

Avensia vässar Procurators e-handelssajt

| Mer

E-handel Avensia vässar Procurators e-handelssajt
- 30 000 artiklar via ny och mer personaliserad sajt för kunderna

Avensia, Nordens största e-handelsleverantör, bygger ny e-handelslösning åt Procurator, Sveriges ledande grossistföretag för personlig skyddsutrustning, hygienprodukter, lokalvård, servering, kontorsartiklar och emballage. E-handelssajten omfattar över 30 000 artiklar och inkluderar även kundspecifika inköpsportaler med skräddarsytt innehåll för kunderna. På den nya sajten kan kunderna förses med automatiska köpråd.

Procurator har en omfattande e-handelslösning redan idag, med ett stort sortiment riktat till en stor kundgrupp i Norden och Polen.

– Vi ska bli bäst i branschen och tillsammans med Avensia bygger vi nu en ny sajt som skapar mycket effektivare möjligheter till vidareutveckling och samtidigt mindre intern administration, säger Christoffer Ekelund, CIO på Procurator. Vår befintliga e-handelssajt är föråldrad, tungrodd och medger inte att vi kan hjälpa våra kunder fullt ut på det sätt vi vill.

Procurator utvärderade flera olika leverantörer, men valet föll till slut på Avensia som kunde uppvisa flera tidigare framgångsrika e-handelsprojekt, till exempel Kjell.com som har uppvisat en ökning av köpen online med 54 procent efter att de har lanserat en e-handelslösning byggd av Avensia.

– Avensias kompetens och ambitionsnivå imponerade starkt på oss liksom att Avensias tidigare kunder framstår som extremt nöjda, vilket innebär en extra trygghet när vi nu satsar stort och långsiktigt, fortsätter Christoffer Ekelund. Avensia har också ett unikt kunnande inom relevans och personalisering vilket är viktigt för oss då kunderna via den nya sajten ska kunna få råd om vilka produkter i vår gedigna produktkatalog de ska välja för olika ändamål.

Affären är en av de större hittills i år för Avensia.Annonsbilliga resor