fb


2013-06-01 17:38

MOTIONÄRER TRÄNAR HÅRDARE ÄN ELITEN

| Mer

TV TV3: TRÄNING PÅ GRÄNSEN TILL VANSINNE – TV3 DOKUMENTÄR
Måndag 10/6 kl. 21:00

MOTIONÄRER TRÄNAR HÅRDARE ÄN ELITEN
– HAR TRÄNINGSHETSEN GÅTT FÖR LÅNGT?

Idag har Maraton- och Vasalopp blivit vardagsmat för svenska motionärer. Den som verkligen vill utmana sig själv måste springa 200 kilometer långa lopp, löpa i extrema miljöer eller delta i mardrömstävlingen Iron man. Har hälso- och träningshetsen gått för långt när vanliga ”svenssons” tränar på gränsen till vad kroppen klarar av? Eller är det positivt? I kvällens dokumentär möter vi människorna som satsar hårdare än många idrottare i världseliten.
- Är man uppe i tio mil börjar man möta sig själv och sin själ, säger Mia.

Två av de nya extremmotionärerna vi träffar är tvåbarnsmamman Virva och Maration-Mia. Virva cyklar två mil till jobbet varje morgon. På dagen tränar hon två gånger till innan hon återigen cyklar två mil hem igen. Virva menar att hon inte kan leva utan träningen. Maraton-Mia har på bara några år gått från soffpotatis till så kallad ultralöpare. Hon satsar nu på att springa ett lopp i Palermo där man springer i 24 timmar i sträck. Maraton-Mia förbereder sig med att springa sex timmar i sträck på en 400-metersbana.

Vi möter också Lotta som tog sin träning till en så sjuklig nivå att hon fick ortorexi. Det är en form av träningsnarkomani besläktad med anorexia där den som drabbas blir extremt fixerad av träning, utseende och kost.

Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell.

Avsnitt: 3 av 5Annonsbilliga resor