fb


2013-05-29 20:16

ALLT ÄR EN RÖRA PÅ LINKÖPINGS FAWLTY TOWERS

| Mer

TV TV3: HOTELLRÄDDAREN – SÄSONGSAVSLUTNING!
Onsdag 5 juni kl. 20.00

ALLT ÄR EN RÖRA PÅ LINKÖPINGS FAWLTY TOWERS

De driver med sina gäster. De glömmer att städa. På det lilla järnvägshotellet i Linköping är det klassiska katastrofhotellet Fawlty Towers inte bara ett skämt på TV – det är ett uttalat ideal.
¬– Micke och Susanne som driver det här hotellet är tokiga, men de tycker att de är roliga, säger Kristoffer Luczak.
Ägarna av det lilla hotellet i centrala Linköping gör det verkligen inte lätt för sina potentiella gäster. Entrén går knappt att hitta. Lamporna i rummen hänger på sned. Fåtöljen har stora fuktfläckar av okänt ursprung. Lobbyn pryds av älghuvuden och krimskrams och hela upplevelsen är murrig och mörk som natten.
– Det är som att gå mot domedagen i en lång korridor, säger Kristoffer Luczak.

Ägarna Micke och Susanne medger själva att de glömmer att fixa saker och ibland till och med att städa. Och det är ingen slump. Förebilden är det klassiska hotellet Fawlty Towers från TV-serien med samma namn. Östgötaslättens självutnämnde Basil Fawlty, ägaren Micke, drar sig inte ens för att driva med gästerna. Till och med nygifta:
– Om det är ett bröllopspar som bokat en natt. Då ger vi dem ett av de sämre rummen som inte är renoverat. Det är ett minne för livet som de tar med sig, säger Micke.

Kristoffer Luczak och hans team har ett grannlaga arbete framför sig. Framför allt, anser Kristoffer, behöver Micke och Susanne bli mindre tokiga och mer organiserade. De behöver en röd tråd, ett tydligt tema. Men det rådet faller inte i god jord hos ägaren.
– Det ska inte vara någon röd tråd. Det är ju det som är Fawlty Towers, säger Micke.

Avsnitt 8 av 8.Annonsbilliga resor