fb


2013-05-29 20:16

KJELLE GÅR I EVERT TAUBES FOTSPÅR – LETAR UPP CARMENCITAS BARNSÄNG

| Mer

TV TV3: KJELLES SMAKRESA – SÄSONGSAVSLUTNING
Tisdag 4 juni kl. 20.00

KJELLE GÅR I EVERT TAUBES FOTSPÅR – LETAR UPP CARMENCITAS BARNSÄNG

Det är snart etthundra år sedan Evert Taube härjade runt på den argentinska pampasslätten. Nu går Kjelle Bergqvist i den kände viskonstnärens fotspår och besöker gården där Evert och Carmencita träffades.

"Samborombon, en liten by förutan gata" är textraden vi alla säkert hört. Gården där Evert Taube tillbringade en tid på i början av 1910-talet finns fortfarande kvar på pampasslätten och är idag en svensk turistattraktion. Efter att ha tillbringat ett par dagar med äkta gauchos, alltså argentinska cowboys, åker Kjelle dit. Mycket riktigt möts han inte bara av en bevarad argentinsk gård, som ser ut som på Everts tid. Han möts även av en hel buss svenska turister som också letar efter hemligheten bakom Everts musik.

Nu är ju inte Kjelle den som låter sådant hindra honom. Han drar istället snabbt fördel av situationen och lägger näsan i blöt. Till slut hittar han både barnsängen där Carmencita lade sitt barn och får hela gruppen att stämma upp i sång – som låter ”samboronbon” hela vägen till Sverige.

Om Kjelles smakresa:
Den här säsongen reser Kjell Bergqvist runt i Sydamerika och testar lokala delikatesser. Kjelle själv kan inte laga mat och vill egentligen inte alls laga mat. Han vill äta. Men han gör ändå så gott han kan för att hjälpa till, även om det oftast slutar med att han måste ta en paus i solstolen.

Avsnitt 8 av 8.Annonsbilliga resor