fb


2013-05-29 20:15

GÄDDEDE HOTELL SIST UT I ÅRETS SÄSONG AV KNIVEN MOT STRUPEN

| Mer

TV TV3: KNIVEN MOT STRUPEN
Torsdag 6 juni kl. 22.00


GÄDDEDE HOTELL SIST UT I ÅRETS SÄSONG AV KNIVEN MOT STRUPEN

Vårens sista utryckning gör Alexander Nilson till Gäddede hotell på gränsen till Norge. Hotellets restaurang är viktig för bygdens turism, men för att den ska överleva krävs en kraftig höjning av både kompetens och ambition.
– Det finns hur mycket som helst att styra upp för att Gäddede hotell ens ska få kalla sig en korvkiosk, säger Alexander Nilson.

I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från bland andra Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem.

Fakta Alexander Nilson:
Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet.Annonsbilliga resor