fb


2013-05-29 16:26

Carlsberg tar alkoholfri trend till Almedalen med öldrink

| Mer

Handel

Den alkoholfria trenden blir allt starkare. I oktober 2012 svarade 16 procent av svenskarna att man brukar dricka alkoholfri öl enligt Dryckeskollen, Carlsbergs återkommande Sifo-undersökning om svenskarnas alkoholvanor. Idag svarar 21 procent samma sak. De flesta väljer alkoholfri öl på grund av praktiska skäl, till exempel för att de ska köra bil och många gör det även för att det känns som ett hälsosammare alternativ och för att det smakar gott.

– Alkoholfri öl innehåller naturliga ingredienser i form av proteiner, mineraler och spårämnen som kroppen behöver. Dessutom innehåller alkoholfri öl en antioxidant som är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper och är full av B-vitaminer vilket hjälper kroppen att återhämta sig efter ett intensivt träningspass, säger Anna Wallner, ölexpert och ölutbildare på Carlsberg Sverige.Den alkoholfria trenden blir allt starkare. I oktober 2012 svarade 16 procent av svenskarna att man brukar dricka alkoholfri öl enligt Dryckeskollen, Carlsbergs återkommande Sifo-undersökning om svenskarnas alkoholvanor. Idag svarar 21 procent samma sak. De flesta väljer alkoholfri öl på grund av praktiska skäl, till exempel för att de ska köra bil men många gör det även för att det känns som ett hälsosammare alternativ och för att det smakar gott.

Almedalen Recovery Drink – sommarens främsta återhämtningsdryck
Tillsammans med Juiceverket i Stockholm har Carlsberg Sverige tagit fram två drycker gjorda på Carlsberg Non Alcoholic och Erdinger alkoholfritt veteöl. Ölens positiva hälsoegenskaper tillsammans med antioxidanterna och vitaminerna i frukt, bär och grönsaker, gör att drycken fungerar bra som återhämtning för den som befinner sig i en period av mental och fysisk ansträngning.

– På Juiceverket arbetar vi uteslutande med ett hälso- och hållbarhetstänk i alla våra produkter. Vi erbjuder kreativa blends och sumos av bra kvalitét som både är nyttiga och goda. Samtidigt har vi en bakgrund inom krogvärlden och vet hur man blandar en riktigt bra cocktail, och många av våra recept bygger på klassiska drinkar. Därför var steget inte långt för oss att samarbeta med Carlsberg kring en alkoholfri öldrink, säger Niklas Junker, en av grundarna till Juiceverket.

Almedalen Recovery Drink kommer erbjudas under Almedalsveckan på Gotland men går även utmärkt att blanda själv hemma.

Recept
Almedalen Recovery Drink2 dl Carlsberg Non Alcoholic  
½ mogen mango
1,5 dl nycentrifugerad Royal Gala-juice (kan ersättas med valfri högkvalitativ äppeljuice utan tillsatser)
2 cl färskpressad citron
2 cl vaniljlag (recept nedan)
1/2 finriven eller centrifugerad ingefära

Mixa alla ingredienser, utom ölen, med ett par isbitar i en blender. Bygg på is i högt glas. Fyll upp med Carlsberg Non Alcoholic och rör om.

Vaniljlag (50 cl)
Koka upp 3 dl socker med 3 dl vatten. Snitta två bourbonvaniljstänger på längden och skjud i sockerlagen i ca 30 min. Låt svalna.

Almedalen Erdinger Drink
2 dl Erdinger alkoholfritt veteöl
1 dl färskpressad citron
1 dl Akaciahonung utspädd 1:1 med ljummet vatten
1 näve myntablad

Erdinger alkoholfritt veteöl innehåller bland annat; kolhydrater
protein, vitamin B 12 och antioxidanten polyphenol.

Skaka alla ingredienser, utom ölen, hårt med is i en shaker. Bygg på is i högt glas. Fyll upp med Erdinger alkoholfritt veteöl och rör om. Garnera med en myntatopp. Vill du ha en ännu nyttigare drink kan du ha i en sked vetegräspulver.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes av SSI på uppdrag av Carlsberg Sverige mellan den 23 - 28 april 2013. Svarade gjorde 1 000 svenskar mellan 21 och 65 år i hela Sverige. 

Om Dryckeskollen 
Dryckeskollen är en återkommande rapport om dryckestrender från Carlsberg Sverige. Undersökning genomförs en gång om året av Sifo på uppdrag av Carlsberg Sverige. För den senaste undersökningen, besök: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/carlsberg_sverige_ab__

För mer information, kontakta gärna:
Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige
Telefon: 070-483 05 48
E-post: henric.bystrom@carlsberg.se

För fler bilder, besök; http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/carlsberg_sverige_ab__

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin- och spritsortiment. Carlsbergs framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdesk



Annons



billiga resor