fb


2013-05-27 18:35

Jan Lindblom ny Sverigechef hos IT-säkerhetsföretaget Fortinet

| Mer

Folk Fortinet® (NASDAQ: FTNT) - en världsledare inom högpresterande nätverkssäkerhet meddelar idag utnämnandet av Jan Lindblom som ny chef för den svenska verksamheten. Jan har snart 20 års erfarenhet i ledande befattningar inom IT-branschen och kommer närmast från Avaya och innan det Cygate där han arbetade i 11 år.
Som ny Sverigechef kommer Jan att fokusera på tillväxt och större marknadsandel för det globala It-företaget.
- Nu ska vi expandera, anställa fler och lägga mer resurser på att nå ut till fler kunder än vad vi gör idag. År 2012 var grymt bra och vi tog stora marknadsandelar – nu siktar vi på ännu fler svenska aktörer får upp ögonen för det värde som Fortinets lösningar ger.
I Sverige kommer Fortinet att satsa på att nå ut med sina heltäckande lösningar och produkter, vilket gör företaget attraktivt för stora som små företag som vill ha stöd på alla tänkbara säkerhetsområden.
- Sverige är ett viktigt affärsnav för Norden, och det finns få länder i Europa med så många multinationella företag, säger Jan Lindblom. Svenska företag är inte sällan föremål för attacker från många kriminella och vi kan till exempel se relativt hög aktivitet när det kommer till industrispionage och DDoS-attacker, någonting Fortinet är experter på att hantera.
Om sin bakgrund säger Jan Lindblom att Fortinets svenska verksamhet baseras på entreprenörsanda som han tror starkt på.
- Mitt intresse för försäljning och entreprenörskap började redan på studietiden vid Umeå universitet. Där hade jag ett deltidsjobb hos Spendrups där jag åkte runt i farsans gamla Amazon och sålde företagets produkter till butiker i området. Hos Fortinet handlar det om att ta mer tekniskt avancerade produkter till marknaden, men glädjen och entreprenörsandan från studietiden finns även hos Fortinet.Annonsbilliga resor