fb


2013-05-24 17:08

Adam Alsing tar över morgonen på RIX FM

| Mer

Nöjesnyheter Adam Alsing tar över rodret för Sveriges genom tiderna mest populära morgonprogram RIX MorronZoo. Adam är en av Sveriges mest rutinerade programledare och har vunnit Radioakademins pris som Bästa Manliga Programledare två år i rad.
- Vi är enormt glada att Adam är sugen på att sända morgon igen. Han är en av de mest omtyckta och framgångsrika programledarna i svensk radio och han är ett självklart val i det nya RIX MorronZoo, säger Christer Modig, VD för MTG Radio.
Adam Alsing blir kapten för den nya besättningen som tar över RIX MorronZoo i augusti. Vilka övriga medverkande blir kommer att offentliggöras längre fram.
- Vi har genom åren lärt oss hur man bygger en framgångsrik morgonshow och RIX MorronZoo med Roger, Titti och Gert blev en förlaga till många andra svenska morgonprogram. Med den popularitet, rutin och kunskap som Adam har så är vi övertygade om att programmet även i fortsättningen kommer att bli ett givet val för många lyssnare, säger Christer Modig.
- Det ska bli enormt roligt att sända radio igen, jag har saknat relationen med lyssnarna som är unik för direktsänd radio, säger Adam Alsing.
Adam Alsing, 44 år, är född i Stockholm men uppvuxen i Karlstad. Direkt efter examen fick Adam jobb på Sveriges Radio. Efter 100 avsnitt av Tur i Kärlek förvärvades han på 90-talet av TV3 där han fick en egen talkshow; Adam. Sedan dess har Adam programlett många framgångsrika format som Big Brother, Masterplan och Jeopardy. Under åren 2004 och 2011 ledde Adam programmet Äntligen Morgon på MIX Megapol och under dessa år vann programmet flera utmärkelser vid Radioakademin som Årets Morgonprogram 2010, Bästa Underhållning 2009 och Bästa Morgonshow 2005 och 2008.
2010 och 2011 vann dessutom Adam Radioakademins prestigefulla utmärkelse Årets Manliga Radiopratare. Privat bor Adam i Bromma och är gift med Anette som han har två söner tillsammans med.

RIX MorronZoo startade 1998 med Jens Wallin och Martin Loogna. När duon lämnade RIX FM 2000 ersattes de av Roger Nordin, Titti Schultz och Gert Fylking. Tillsammans vann de SIFO’s Guldhorn för Bästa Program i svensk radio 2002, 2003 och 2004 samt Radioakademins pris för Årets Morgonprogram 2006. Efter att Gert slutade i RIX MorronZoo 2009 så har RIX FM testat olika konstellationer av programledare men nu är det dags för ett helt nytt gäng.Annonsbilliga resor